Volgens Brabants Dagblad staan in 70 procent van de huizen in Pannenschuur, Oisterwijks grootste wijk, meubels van Koos Kluytmans. "Dat mocht de man zelf, maandag op 85-jarige leeftijd overleden, graag beweren. Het zou best eens waar kunnen zijn", vermoedt redacteur Tom Tacken. 


Hij schrijft verder: 'Ik Koos Kluytmans: zo zeggen tal van Oisterwijkers de geniale reclameslogan na van de woninginrichtingszaak die zijn zoons Wim en Jack nog altijd voortzetten. Op Jan, die hoogleraar microbiologie werd, waren Koos en zijn vrouw Corrie niet minder trots.
Spectaculair was jarenlang de uitverkoop bij Koos Kluytmans. In tentjes trotseerden koopjesjagers de vrieskou. Zo konden ze bij het openen van de zaak een bankstel voor een appel en een ei op de kop tikken", aldus Tacken.
Hij verhaalt verder over de kortingen die al gauw te bedingen waren bij Koos Kluytmans, die de winkelmerken Wooncenter en Novalis O voerde. De eerste meubels verkocht hij op een tentoonstelling in een tent in het Lindepark. De markante Oisterwijker was een fanatieke PSV-supporter. 

Koos Kluytmans Interieurs is sinds 1958 gevestigd in Oisterwijk en totaalaanbieder voor de gehele woninginrichting in een voornamelijk moderne eigentijdse stijl. Het bedrijf voert merken als Leolux, Jori, Rolf Benz, Hülsta en Pastoe, maar ook Intertime en Willisau. Op de slaapkamerafdeling voeren merken als Auping, Tempur, Swissflex, Kuperus en Eastborn de boventoon. Voor meubelen en linnenkasten zijn o.a. Hülsta, van Os, Vroomshoop en Nolte vertegenwoordigd. Op het gebied van raamdecoratie en vloerbedekkingen kiest men voor Luxaflex, Sunway en leveranciers als Nouwens Bogaers, Cunera, Trendmills, Parade, de Millenerpoort en van Besouw .


De uitvaart van Koos is zaterdag in Breda. 

Lees hier het complete artikel.

Wil je de familie condoleren?
Stuurt dan je condoleance naar info@kooskluytmans.nl