Tarkett, naar eigen zeggen wereldleider in vloerinnovaties, is van 19 tot 27 oktober aanwezig op de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven. Op zes verschillende locaties tijdens het grootste designevenement van Noord-Europa, waar negen dagen lang het werk van ruim 2.600 ontwerpers wordt gepresenteerd aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland, zal Tarkett vertegenwoordigd zijn. DDW concentreert zich op het ontwerp van de toekomst en de toekomst van ontwerp.

Tarkett’s vernieuwende vloeroplossingen zijn te bewonderen op de volgende locaties:

1. ELLE Decoration presents.. Fluid Forces (locatie: Strijp T + R, Achtseweg Zuid 153)
Na de spectaculaire editie van vorig jaar, slaan ELLE Decoration en Tarkett wederom de handen ineen in de expositie Fluid Forces. In deze expositie worden bezoekers ondergedompeld in de laatste ontwikkelingen op trends en designgebied, en word je bijgepraat over de nieuwste vormen, materialen en kleuren voor de werkplek van de toekomst.

2. Textility – Tactility (locatie: Plan-B, Hurksestraat 33)
Studio Mieke Lucia presenteert een serie wandkleden die deels industrieel en deels handmatig vervaardigd zijn. Deze zijn bewerkt door met handtuftmachines een tweede laag aan te brengen. Door de industriële technieken en handwerk met elkaar te combineren ontstaat er een nieuwe vormentaal. De wandkleden zijn in samenwerking met Tarkett tot stand gekomen.

3. RENS Marks the spot (locatie: Strijp T+R, Halvemaanstraat 24)
RENS bestaat tien jaar en dat viert het duo tijdens de DDW. Met hun expositie “RENS Marks the spot” willen Stefanie van Keijsteren en Renee Mennen vooral laten zien dat alles wat ze doen, samen is. Voor de DDW werken ze onder andere samen met de tapijttegelcollectie Desso van Tarkett.

4. Please take off your shoes! (locatie: Sectie-C, Daalakkersweg 8)
Sander Wassink presenteert experimenteel werk gemaakt met materialen van vloerenspecialist Tarkett en het verlichtingsbedrijf Lumenso. Om de expositie echt te kunnen beleven en voelen moeten de bezoekers hun schoenen uit doen. 

5. Bas van Tol (locatie: Klokgebouw, Klokgebouw 50)
Ontwerper Bas van Tol is dit jaar artdirector van het Klokgebouw tijdens DDW. Als medeoprichter en directeur van Müller Van Tol, heeft Bas een unieke benadering van design. Müller Van Tol legt een sterke focus op tijdelijke, locatie specifieke, duurzame en op maat gemaakte werkplekken, tentoonstellingen en horecagelegenheden. De expositie is de gehele DDW te bekijken in het Klokgebouw.

6. Good Industrial Design Awards 2019 (locatie: Klokgebouw, Klokgebouw 50)
Alle Good Industrial Awards 2019 zijn tijdens de DDW te zien in een speciale tentoonstelling, ontworpen en geproduceerd door Cube Design Museum. Elk jaar beoordeelt de onafhankelijke jury de beste producten. De jury kent alleen een GIO toe aan producten met een hoge designkwaliteit. De beste producten uit een categorie worden bekroond met de “Special Award for Excellence”. Tarkett’s tapijtcollecties DESSO Flores en de DESSO Colourant zijn genomineerd.

Voor meer informatie over Tarkett op de Dutch Design Week, exposities en deelnemers kijk op: www.acties-tarkett.nl