Het Belgische bedrijf Aqualex heeft onlangs een kantoor geopend in Nederland. Aqualex verdeelt toestellen die leidingwater filteren en zo voor plat of bruisend water uit de kraan zorgen. Het is gespecialiseerd in waterleidingkoelers en multifunctionele designkranen met gefilterd plat, bruisend en kokend water. Het zet daarmee in op hoogwaardig, esthetisch en ecologisch verantwoord gebruiksgemak.

Het bedrijf werd in 2010 opgericht. Zaakvoerder Alexander Vanlerberghe vroeg zich af waarom we eigenlijk nog plastic of glazen flessen met water kopen, terwijl er zoveel leidingwater beschikbaar is. Eerst verdeelde hij enkel waterkoelers aan bedrijven, maar al snel kreeg hij de vraag of de systemen ook bestonden voor woningen. Dus bedacht hij daar een antwoord op: een designkeukenkraan met maar liefst vijf verschillende soorten water: koud en warm leidingwater, plat en bruisend drinkwater en kokend water.

Aqualex telt nu al 40 gedreven medewerkers en blijft verder groeien. “Zowel particulieren als bedrijven en zorginstellingen zijn zich steeds meer bewust van het comfort dat onze toestellen bieden”, verklaart regional salesmanager Maxim Sanctorum. “Klanten hoeven niet meer met zware flessen te zeulen, hebben altijd vers gefilterd water bij de hand én dragen hun steentje bij aan het milieu”, zegt hij.

Huub Mutsaers, die meer dan 15 jaar ervaring heeft in de watersector, wordt accountmanager in Nederland. “Ook hier zien we een stijgende vraag naar een duurzaam alternatief voor flessenwater”, vertelt hij. “Net als in België zetten we zowel in op woningen als op bedrijven, horecazaken en zorginstellingen. Belgische producten zoals chocolade, speciaalbier en design, staan in Nederland synoniem voor smaak en kwaliteit. Ik ben er zeker van de Nederlanders ook de prachtige keukenkranen van Aqualex zullen weten te appreciëren”, besluit hij.

Over Aqualex
Aqualex uit Deerlijk (België) verdeelt systemen die leidingwater filteren, ongewenste smaken en geuren elimineren en zo voor plat of bruisend water uit de kraan zorgen. Het levert waterkoelers aan bedrijven, zorgcentra en horecazaken en heeft een gamma aan multifunctionele designkranen met plat, bruisend en kokend water. Aqualex zet daarmee in op hoogwaardig, esthetisch en ecologisch verantwoord gebruiksgemak.

Meer informatie:
Aqualex
info@aqualex.eu 
www.aqualex.eu