De klapstoel ZDOWN werd in 1968 ontworpen door ontwerper Erik Magnussen en na enkele jaren van de markt te zijn geweest, wordt de klassieke en moderne stoel opnieuw gelanceerd.

De eenvoudige constructie van de fauteuil is kenmerkend voor de ontwerpen van Erik Magnussen. Decennialang onderzocht Magnussen de unieke uitdrukking, en vooral de stalen buis was de ware metgezel van Magnussen. Hij wilde het maximale uit het materiaal halen en de kracht verkennen die kan worden bereikt wanneer een ontwerp doordacht is.

Eenvoudig ontwerp en bouw
ZDOWN is ontworpen met het doel gebruik te maken van de mogelijkheid om staal te kunnen vormen en buigen. De stalen structuur van de stoel bestaat uit twee z-vormige buizen en het staal is als een gedraaide paperclip gebogen in een zigzagstructuur, met de uiteinden elegant afgewerkt in de zitting en rugleuning.

Gemakkelijk op te slaan en vervoeren
XSIT is de perfecte aanvulling op ZDOWN maar is ook een op zichzelf staand object. Het heeft een extra component - een stalen boog die de stoel in gevouwen toestand vergrendelt. Dit maakt de stoel gemakkelijk te vervoeren en op te slaan, wat XSIT ideaal maakt voor musea, galeries en andere openbare ruimtes, of als een extra stoel in huis.

ZDOWN en XSIT zijn verkrijgbaar in het fijnste natuurleer in drie kleuren met een frame in gepolijst chroom of gepoedercoat in zwart.

Meer informatie:
Engelbrechts
www.engelbrechts.com