OBJECT voor 3e en laatste keer in monumentale HAKA-gebouw

'Designplatform is springplank voor jong talent'

Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari opent designbeurs OBJECT voor de derde maal de deuren in het bruisende Vierhavensgebied in Rotterdam. Liefhebbers van design, interieur, mode, kunst en architectuur kunnen hier een lang weekend hun hart ophalen: meer dan 150 ontwerpers doen deze editie mee. OBJECT vindt dit jaar voor de laatste keer plaats in het industriële HAKA-gebouw in Rotterdam. Na deze editie wordt het markante pand door Dudok Groep getransformeerd.

Prikkelende mix
OBJECT is geen doorsnee designbeurs. Directeur en curator Anne van der Zwaag selecteert en scout elke editie zowel bewezen als aanstormend talent in uiteenlopende designdisciplines. Een selectie opvallende ontwerpen op het gebied van product, meubels, mode, sieraden, grafisch werk en architectuur wordt door Van der Zwaag zorgvuldig samengesteld. Hierbij schenkt zij altijd bijzondere aandacht aan vernieuwend materiaal- en kleurgebruik. Alle getoonde designs zijn te koop en de makers zijn aanwezig om hun werk ter plekke toe te lichten.

Talent spotten
OBJECT is in bijna 10 jaar uitgegroeid tot designplatform van formaat en dé plek om trends te spotten en nieuw designtalent te ontdekken. Elk editie doet een grote lichting jonge ontwerpers mee die zich in Rotterdam voor het eerst presenteert. Voor een bescheiden bedrag is het al mogelijk om iets speciaals te bemachtigen en zo te investeren in een topdesigner in de dop. Aanstormende namen worden afgewisseld met bekende labels; juist die combinatie maakt de beurs elke keer weer verrassend. 

Creatieve hotspot
Het HAKA-gebouw ligt aan de rand van het Vierhavensgebied, dat in snel tempo is uitgegroeid tot het mekka voor creativiteit in Rotterdam. Het markante pand is in de jaren dertig ontworpen door de Nederlandse architecten Mertens en Koeman in opdracht van de Coöperatieve Groothandelsvereniging De Handelskamer. Dudok Groep ontwikkelt het HAKA-gebouw binnenkort tot bruisend bedrijfsverzamelgebouw compleet met horeca en een rooftopbar. Bezoekers van OBJECT kunnen voor de transformatie nog één laatste keer een kijkje nemen in dit bijzondere Rotterdamse Rijksmonument.

OBJECT Rotterdam 2020
HAKA-gebouw | Vierhavensstraat 38-42 | Rotterdam
Vrijdag 7 tot en met zondag 9 februari 2020 | 11.00-19.00 uur

www.objectrotterdam.com 
www.artrotterdamweek.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven