Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Een design met een naadloze overloop van hard naar zacht"

Interface onthult nieuwe colllectie

Vloerenbedrijf Interface heeft een nieuw vloersysteem onthuld: Look Both Ways. De nieuwe collectie biedt ontwerpers naar eigen zeggen een trendy vloersysteem met de robuuste uitstraling van composietmaterialen zoals beton en terrazzo. Dit wordt in het nieuwe syteem gecombineerd met de akoestiek, het onderhoud en de performancevoordelen van luxe vinyltegels (LVT) en tapijttegels.

Look Both Ways is een ontwerp van vice-president product design Kari Pei en haar team bij Interface. "Met complementaire patronen en structuren biedt Look Both Ways het beste uit verschillende werelden. Het bevat zowel harde als zachte materialen, speelse en serene designs, terwijl mineraaltinten en levendige kleuren elkaar afwisselen. Look Both Ways maakt een design mogelijk met een naadloze overloop van hard naar zacht”, vertelt Pei.

“De kijk op beton en terrazzo blazen we nieuw leven in door inspiratie te halen uit houtsnijwerken en confetti. Look Both Ways heeft een diversiteit aan kleuren en structuren die geluk en focus stimuleert. De collectie maakt enorm veel verschillende combinaties mogelijk en absorbeert meer geluid dan de meeste alternatieve vloeren. Het is veel meer dan een vloer waar je op loopt. De collectie laat je twee keer nadenken.”

LVT en tapijt: een krachtig koppel
De collectie bevat in totaal acht producten, vier tapijttegels en vier LVT-designs met een verscheidenheid aan patronen, structuren en kleurstellingen.. Met het modulaire vloersysteem van Interface zijn tapijt en LVT gemakkelijk en efficiënt naast elkaar te installeren. Zo ontstaat een geïntegreerde vloer zonder overgangsstrips. Alle producten uit de collectie hebben hetzelfde formaat van 50 bij 50 centimeter.

"De op beton-geïnspireerde tapijttegels en LVT-ontwerpen bieden een extra gelaagdheid, door het complimenteren van de levendigheid van op confetti geïnspireerde Step Aside tapijt, Walk the Isle LVT en Walk on By LVT. Met name Walk on By biedt met een terrazzo-achtig uiterlijk in zowel heldere als neutrale kleurcombinaties een jeugdige boost aan de collectie", vertelt een woordvoerder van Interface.

Pei vervolgt: "De collectie biedt ongewone maar sterke combinaties van materialen die hun kracht putten uit zowel de natuur als uit het handgemaakte. Monolithische structuren staan voor zwaartekracht en solidariteit en gaan hand in hand met vrolijk gekleurde confetti om de ultieme combinatie te creëren van harde en zachte vloeren die naadloos in elkaar overlopen.”

Carbon Neutral
De tapijttegel is gemaakt van gerecycled nylon. Zo biedt Look Both Ways flexibiliteit in design zonder de ecologische voetafdruk. Zoals bij alle Interface-producten het geval is, is ook Look Both Ways Carbon Neutral.

Meer informatie:
Interface
www.interface.com

Publicatiedatum: