Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Nieuwe manier van bouwen is snel en duurzaam

Taco Pino van Lite Home realiseerde op Goedereede (Zuid-Holland) een duurzame, zeer energiezuinige woning die veel lichter en beter geïsoleerd is dan een vergelijkbare woning en gebouwd is volgens traditionele bouwmethoden. Door haar lichtheid is het mogelijk te besparen op dure funderingsconstructies.



Pino: "Lite Home staat voor de nieuwe manier van bouwen: snel, flexibel, licht en duurzaam zonder dat er concessies worden gedaan aan de kwaliteit van het ontwerp en de levensduur van het object." Het handschrift van de architect is gericht op de wens van de opdrachtgever. Vanuit een gezamenlijke dialoog worden die wat betreft de uitstraling en functionaliteit van het gebouw vormgegeven.



Bij voorkeur wordt er gebruikgemaakt van natuurlijke materialen en gebouwd in houtskeletbouw. Het principe van Lite Home is dan ook in vele stijlen toe te passen. Het bouwsysteem gaat uit van een raster van 60 x 60 cm waarmee elke gewenste plattegrond kan worden vormgeven. Ramen laten we graag voor maximale lichttoetreding doorlopen tot de vloer. Het systeem is modulair toepasbaar en naderhand gemakkelijk uit te breiden. Zo kan een vide gemakkelijk later worden dichtgezet voor een extra kamer. Ook is de woning eventueel verplaatsbaar naar een andere locatie.

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl