Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

'Eigenzinnige villa is niet alleen mooi, maar zit ook duurzaam en goed in elkaar'

De villa die architect Marc van Driest op IJburg (Amsterdam) realiseerde is illustratief voor zijn portfolio. Er is een uitgekiende balans gevonden tussen techniek, functie en esthetiek. De woning is niet alleen mooi maar ook duurzaam en zit goed in elkaar.



Het eigenzinnige ontwerp geeft een specifiek en persoonlijk antwoord op het programma van eisen en is flexibel in gebruik. De villa heeft een gevouwen vloer en wand die de verschillende ruimten over drie verdiepingen omsluiten. De ruimten zijn zo ontworpen dat ze op elkaar en op het uitzicht (tuin/water) gericht zijn en tegelijk maximaal daglicht binnenlaten. Zo loopt de keuken door in de centrale haard en bestaat de trap over de woonverdiepingen uit een stalen constructie die bekleed is met houten treden.



Zowel de glasvlakken als de gesloten wanden hebben uitzonderlijke kwaliteiten op het gebied van isolatie. De gesloten geveldelen zijn bekleed met witte natuurstenen panelen waardoor het huis in de zomer minder gekoeld hoeft te worden. De woning is voorzien van een WTW (warmteterugwin)-unit met topkoeling, vloerverwarming en zonnecollectoren. De zeer energiezuinige woning heeft een technisch hoogstaande detaillering en een afwerking die volledig in dienst staat van het ruimtelijk ontwerp.

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl