Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Nieuw ontwikkelde product Lefcoustics blijkt passende oplossing"

Print Acoustics nauw betrokken bij afwerking van Skyline Park Event Space

De gloednieuwe bedrijvencampus Skyline Park biedt flexibele huurformules aan voor de kantoor- en coworkingruimtes en beschikt bovendien over een unieke Event Space op 40 meter hoogte.

Bouwheer LVDB Invest NV zet hiermee een blikvanger neer naast afrit 6 van de E403 in Izegem. De bijna-energieneutrale toren is 50 meter hoog en ontworpen door Govaert & Vanhoutte Architects. Het nieuwe gebouw pronkt vlak naast de eerste kantoortoren, waarin het hoofdkantoor van huurder Skyline Communications is gevestigd. Momenteel is het park van 30.000 m² in aanleg rondom de twee gebouwen op de site.

De tweede impressionante kantoortoren, met op de tiende en elfde verdieping uitzicht over Izegem en de wijde regio bevat onder andere een SkyTheater voor bedrijfspresentaties, een SkyBar met buitenterras op 40 meter hoogte en een SkyLounge. Deze ruimtes kunnen gehuurd worden voor allerlei evenementen, gaande van seminaries en opleidingen tot culturele en privé-aangelegenheden.

Monumentale zalen met strakke inrichting, grote glaspartijen, vlakke vloeren en wanden, gecombineerd met een groot aantal bezoekers, leiden samen tot langere nagalmtijden. De spraakverstaanbaarheid in dergelijke indrukwekkende ruimtes is daardoor veelal suboptimaal.

Architecten Govaert & Vanhoutte hebben bij de ontwerpfase manieren gezocht om het geluidscomfort voor bezoekers van de SkyBar en De SkyLounge ruimtes te verbeteren. Zij vonden met het nieuwe ontwikkelde product Lefcoustics van Print Acoustics by Triplaco een passende oplossing.

Het akoestisch absorberende paneel Lefcoustics bestaat uit een 44% geperforeerde zwarte MDF-plaat voorzien van een zwart akoestisch vlies in zichtzijde, waarop massieve latten gemonteerd worden van 30 mm breedte en variabele diepte, op regelmatige of onregelmatige tussenafstand van elkaar.

Deze prefabpanelen zijn snel en vlot monteerbaar op de werf, hebben een absorptieattest van een onafhankelijk akoestisch labo en zijn stoot- en krasvast bij wandmontage.

De vlotte samenwerking tussen bouwheer, architect en plaatser met leverancier Print Acoustics zorgde ervoor dat de Skyline Park Event Space helemaal gebruiksklaar was voor het eerste event dat onlangs is gehouden. Een in-situnagalmmeting voor dit nieuwe product werd na installatie uitgevoerd op initiatief van fabrikant Print Acoustics.

Meer informatie:
Triplaco Print Acoustics 
info@triplaco.be  
www.printacoustics.be/nl 

Publicatiedatum: