Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Oorspronkelijk ontwerp is na grondige renovatie nauwelijks nog terug te zien

Architect Maartje Kaper heeft een bestaande woning in Rozendaal (Gelderland) zo grondig gerenoveerd dat het oorspronkelijk ontwerp er nauwelijks nog in is terug te zien. En dat was precies het uitgangspunt van haar opdrachtgevers. Het pand is indertijd voornamelijk voor de fantastische ligging van de kavel aangeschaft. Om de bestaande woning aan de wensen van de nieuwe bewoners aan te passen liet Kaper de woning een totale metamorfose ondergaan.



De oorspronkelijke gevel van metselwerk en hout is voorzien van isolatie en gevelbeplating met een cortenstaal look (rode metaallegering) doorgezet in het tuinontwerp. Alle houten kozijnen zijn vervangen door hoogwaardige aluminium kozijnen, op veel plaatsen zijn de afmetingen en vormen van de raamopeningen aangepast. Het resultaat: een eigentijdse villa met een krachtige, eigenzinnige architectuur.



Kaper: "De ambitie was om een harmonieus resultaat te bereiken waarin de functionele en esthetische eisen en de wensen van opdrachtgevers zijn geïntegreerd. Vanwege mijn voorliefde voor staal, glas, hout en beton zijn deze materialen al in een vroeg stadium in samenwerking met een constructeur in het ontwerp geïntegreerd zodat ze als constructieve elementen een prominente rol spelen in het uiteindelijke beeld. Op dezelfde wijze worden door mij in samenwerking met een bouwfysisch bureau energienulwoningen gerealiseerd, waar naar de grenzen van het toepasbare industriële vocabulaire wordt gezocht."

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl