Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Eigenzinnige rijtjeshuis blijkt stadsvilla

Een rijtjeshuis wordt ook wel tussenwoning genoemd en staat ingeklemd tussen andere huizen. De stadswoning die architect Paul Seuntjens in de woonwijk Veemarkt (Utrecht) heeft gerealiseerd heeft een heel eigen identiteit en kan daarom met recht een stadsvilla genoemd worden.

Qua vormgeving onderscheidt deze nieuwe manier van bouwen zich van het traditionele bouwen in een rij door de eigenzinnige, individuele architectuur. Het is een tijdloos huis met veel licht en ruimte en een flexibele indeling die mee kan groeien met de behoefte van de bewoners. De indeling is speels, met leuke doorkijkjes en lange zichtlijnen.

Seuntjens heeft zowel het interieur als het exterieur ontworpen, waardoor binnen en buiten een eenheid vormen. De ruimtes waar je je kunt terugtrekken (speelkamer, woonkamer en badkamers) liggen aan de achterzijde, de woonkeuken met hoog plafond ligt aan de tuinkant, waardoor er verbinding is tussen de binnen- en buitenruimten. Op de bovenste verdieping hebben de bewoners een eigen loft, met een grote slaapkamer (met badkamer en suite) en een dakterras. Seuntjens heeft affiniteit met het modernisme en dat is hier duidelijk terug te zien. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een harmonieus geheel van licht en ruimte, van esthetiek en functionaliteit en van een logische vanzelfsprekendheid en sfeervolle soberheid.

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl