Van 25 oktober tot 23 november a.s. presenteert Paradigm Gagalerij en Studio een tentoonstelling van kunstenaar Ulla Stina Wikander genaamd: Obsolescence. Deze collectie is de eerste solotentoonstelling van de kunstenaar in de VS. De expositie bevat nieuw werk uit de bekende reeks huishoudelijke voorwerpen van Wikander bedekt met kleurrijke, vintage borduursels. 

Ulla werd geboren in 1957 in Kungälv (Zweden). Ze woont momenteel in Stockholm en werkt sinds 1986 als kunstenaar. ”Al meer dan 10 jaar heb ik kruissteek borduurwerk verzameld en inmiddels heb ik een grote collectie met meer dan 100 verschillende ontwerpen. Deze borduursels zijn gemaakt door vrouwen. In 2012 begon ik gewone huishoudelijke artikelen uit de jaren '70 te omkleden met boorduurwerk, zoals een stofzuiger, naaimachine, elektrische mixer, enz. Ik vind het interessant om te zien hoe deze objecten transformeren in een nieuwe context. De dingen die we niet meer willen, de oude en vergeten dingen geef ik een tweede leven", vertelt Ulla.

"Ik bezoek rommelmarkten en vintage-winkels om kruissteekborduurwerk te vinden en de objecten waarmee ik wil werken. Sommige van de kleine objecten, zoals een strijkijzer of een telefoon, kosten me een dag of twee om te maken, maar de grotere voorwerpen duren soms weken", besluit Ulla.

Meer informatie:
Ulla-Stina Wikander
ulla-stina.wikander@telia.com
www.ullastinawikander.com