Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Christina Smits, mede-oprichtster van Dadawood:

“Het is een radicaal andere aanpak binnen de doorgaans saaie en kleurloze parketwereld"

Op de vt wonen&design beurs heeft Dadawood, een nieuwe internet startup, zich als de eerste webshop gepresenteerd die van houten vloeren bestellen een echte belevenis maakt. “Met een eigen merk houten vloeren en decoratief hout gaan we de strijd aan met de traditionele parketindustrie. Geen winkels, geen tussenpersonen en geen magazijnen. Maar wel: een kwalitatief hoogwaardig assortiment voor een gunstige prijs, en een inspirerende online design studio waarmee men op basis van de eigen interieur de ideale houten vloer kunt samenstellen en aanschaffen. Gewoon vanachter de computer”, laat Christina Smits, mede-oprichtster van Dadawood, weten.

Landelijk Vlaams Ball Karakter vaste breedte 24 cm.

De aanschaf van een houten vloer kan een behoorlijke opgave zijn. Na talloze bezoeken aan diverse vloerenzaken ziet de consument vaak door de bomen het bos niet meer. Waarom is de ene houten vloer per vierkante meter goedkoper dan de andere? Wat bepaalt de prijs van de ene aanbieder? Bij het kiezen van de juiste houten vloer horen zoveel keuzes; en tal van mogelijkheden wat betreft houtsoorten, sorteringen, afwerkingen, patronen, diktes en afmetingen. “Het aanschaffen van een houten vloer wordt ervaren als een zeer tijdrovende bezigheid, iets dat niet meer past in het drukke bestaan van de moderne consument”, aldus Christina (zie foto).

“We waren verbaasd dat je wel je eigen auto online kan samenstellen en aankopen. Maar dat er op het gebied van houten vloeren slechts een ouderwets en redelijk ondoorzichtig verkoopmodel bestaat, met voor de klant verborgen prijsverschillen en variaties in kwaliteiten”, voegt ze eraan toe.

De website bevat 360 vloercombinaties die slechts in een aantal klikken "live" te bekijken zijn. Hiermee is Dadawood de eerste houten-vloerenfabrikant in Nederland die houten vloeren op een leuke en gemakkelijke manier rechtstreeks aan de klant aanbiedt, aldus Christina. “Het is een radicaal andere aanpak binnen de doorgaans saaie en kleurloze parketwereld. Een houten vloer uitzoeken wordt in plaats van energie slurpend struikelblok een belevenis waarin je alleen nog hoeft te bepalen welk legpatroon en kleurpatina jou het meest aanspreekt.”

Het team dat op de vt wonen&design beurs stond, met v.l.n.r. Christina Smits, Nicolai Ilchenko en Jane van der Werf.

Transparant en betrouwbaar"
Dat het dus heel anders kán, laat Dadawood zien via een nieuwe e-commerce waarbij je ‘live’ je ideale houten vloer kan samenstellen en aanschaffen. “We hechten bijzonder veel waarde aan betrouwbaarheid en transparantie”, zegt Smits. “Zo laten we gelijk zien wat andere keuzes betekenen voor de prijs, zonder verborgen kosten. Je opdracht, facturen, garanties en belangrijke documenten blijven altijd online oproepbaar. De aanschaf verloopt snel en heel gemakkelijk via onze website. Wie de vloerdelen toch in het echt wil zien en voelen, bestelt simpelweg eerst voorbeeld stalen of komt op afspraak langs in onze showroom op Cruquiusweg 94F in Amsterdam.”

Ook nèt even anders: Dadawood faciliteert de klant bij het vinden van de juiste vloerenlegger. Smits: “Waarom moeten wij het leggen in eigen hand houden? De klant kan prima zelf bepalen wie hij straks graag over de vloer heeft. Met ons leggersplatform, met beoordelingen, vind je eenvoudig een gerenommeerde legger bij jou in de buurt.”

Dadawood houdt een kortingsactie.

Gunstige prijs
Dat Dadawood kwalitatief hoogwaardige vloeren levert tegen een gunstige prijs is mogelijk doordat de start-up geen winkels, tussenpersonen en noch magazijnen heeft. Alle vloeren van Dadawood komen uit de eigen fabriek in Limburg. Alleen de vloeren die daadwerkelijk via de website zijn besteld, worden ook gemaakt. Dat is niet alleen duurzamer dan winkels met al dan niet op de markt gebrachte voorraad, maar ook kostenbesparend – wat een positieve invloed heeft op de eindprijs voor de klant. De Dadawood vloeren zijn ook offline op afspraak te bekijken in de showroomruimte op Cruquiusweg 94F in Amsterdam.

Meer informatie:
Dadawood
Cruquiusweg 94F
1019 AJ Amsterdam
www.dadawood.nl
info@dadawood.nl