De voor Natuzzi ontworpen Italia Ergo-collectie wint prestigieuze prijs

Red Dot Award voor Ross Lovegrove

De door Ross Lovegrove voor Natuzzi Italia ontworpen Ergo-collectie heeft de prestigieuze Red Dot Award 2019 gewonnen als erkenning voor zijn organische ontwerp geïnspireerd op de vormen van de natuur en het gebruik van hernieuwbare en recyclebare materialen.
 
Ergo is de perfecte synthese van de evolutionaire reis van het merk. De collectie bestaat uit een bed, chaise-longue, kroonluchter, valetstandaard, commode, vloerlamp, vloerkleed en spiegel. Het meubilair heeft FSC-gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde bossen die voldoen aan strikte milieu-, sociale en economische normen.


 
De componenten sluiten naadloos bij elkaar aan, zodat elk stuk zonder metalen onderdelen of schroeven in elkaar kan worden gezet. De gebruikte lijmen op waterbasis zijn vrij van formaldehyde. Alle afwerkingen zijn gemaakt met natuurlijke was. Het enige gebruikte metaal is aluminium, een eindeloos recyclebaar materiaal. De textielvezels die voor de bekleding worden gebruikt, zijn organisch - linnen, wol en katoen. Het matras bestaat uit 100% natuurlijke latex en de gebruikte lampen zijn LED's met een laag energieverbruik.
 
Pasquale Junior Natuzzi, creatief directeur en stylist van Natuzzi, ontving de prijs met de woorden: "De Red Dot Award is een geweldig resultaat voor de nieuwe Natuzzi-ontwerpvisie en leidt tot een lagere impact op het milieu, zowel qua materialen als energieverbruik."
 
De Ergo-collectie werd geïntroduceerd tijdens de Salone del Mobile 2019 in Milaan en wordt dit jaar tentoongesteld in het Red Dot Design Museum in Singapore op een tijdelijke tentoonstelling.

Bron: Archiproducts


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven