Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tapijtcollectie behaalt cradle to cradle certificaat

"Ons bedrijf heeft als streven vloerproducten te ontwerpen die zowel bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van mensen als de bescherming van het milieu. De DESSO AirMaster Gold tapijtcollectie is de nieuwste aanwinst van de AirMaster familie en de eerste AirMaster die een Cradle to Cradle Gold certificering heeft behaald", vertelt een woordvoerder van Tarkett. 

 
Een woordvoerder vervolgt: "Tarkett hecht waarde aan innovatie van milieubewuste producten, het behoud van natuurlijke hulpbronnen en de verlaging van CO2-uitstoot. Tarkett werkte al hard aan de circulaire economie, het hergebruik van producten en grondstoffen waarbij de productiecirkel gesloten wordt, toen zij in 2015 als eerste fabrikant van tapijttegels ter wereld een Cradle to Cradle Gold-certificering behaalde voor een tapijttegelcollectie. Vandaag de dag wordt de AirMaster Gold-collectie gezien als de ster van alle DESSO-tapijttegels. Het heeft de Gold Level certificering conform de vijf C2C-pijlers, en het hoogst haalbare niveau, platina, in Material Health." 
 
De collectie is zodanig ontworpen dat het na gebruik gedemonteerd en gerecycled kan worden. De tegels van DESSO AirMaster Gold bevatten meer dan 60% gerecycled materiaal en zijn voor 93% opnieuw recyclebaar. De ECONYL vernieuwde garens zijn gemaakt van nylon visnetten en gebruikte tapijttegels. De primaire Colback Gold rug van de tegels wordt geproduceerd met 95% minder antimoon, waarmee de beperkte antimoonreserves worden behouden en veiligere tegelrecycling wordt bevorderd.
DESSO AirMaster Gold wordt tevens geleverd met de EcoBase-rug die geüpcycled kalk bevat. Deze is 100% recyclebaar en kan worden hergebruikt via een gesloten kringloop zonder verlies van kwaliteit. Dankzij het ReStart Take-Back-programma van Tarkett kunnen tapijttegels na gebruik door de consument een nieuwe levensduur krijgen door ze in te leveren voor recycling.Ontworpen om te combineren 
De drie nieuwe ontwerpen van DESSO AirMaster Gold zijn gemaakt voor architecten en ontwerpers die op zoek zijn naar design voor milieuvriendelijke en inspirerende kantoren en werkplekken. DESSO AirMaster Salina Gold heeft een organisch ontwerp in twee kleurnuances. Het palet van vier kleuren combineert de neutrale tinten van het oppervlak met het achtergrondkleureffect. Met slechts één gekleurde streep kunnen ontwerpers grafische effecten teweegbrengen op een palet van vier tinten.  
De drie collecties zijn zo ontworpen dat ze naadloos op elkaar aansluiten, waarbij deze effecten en neutrale kleurencombinaties door en met elkaar gebruikt kunnen worden om originele patronen te creëren.
 
Meer informatie:
Tarkett
tarkettnl@teamlewis.com  
www.teamlewis.com

Publicatiedatum: