Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Servië biedt grote kansen hout- en meubelsector'

Servië heeft het potentieel om een ​​van de toonaangevende landen in de Balkan te worden in de hout- en meubelsector. Het aandeel van deze sector in het BBP van Servië is 1,4%, terwijl het aandeel in de totale export 5,7% is, met een positieve opwaartse trend in de afgelopen jaren.

De bossen beslaan ongeveer 2.252.400 hectare (29,1%) van het grondgebied van Servië. Bladverliezende variëteiten vormen 90% van de Servische bossen, terwijl de rest uit verschillende coniferen bestaat. De bossen bestaan voor 40% uit beuken en voor 30% uit eiken. Staatsbossen met een oppervlakte van 1.194.123 ha zijn FSC-gecertificeerd. Op de binnenlandse markt is bosbouw nauw verbonden met de bouwsector, waardoor zijn producten grotendeels worden gemaakt op basis van de behoeften van de bouwsector zelf.



De door Servië gesloten vrijhandelsovereenkomsten met CEFTA, de EU en de Russische Federatie bieden enorme mogelijkheden voor belastingvrije export van kamers en meubels in het algemeen, die overal een goede reputatie hebben, en in het bijzonder op de Russische markt. De meubelsector heeft als een van de weinigen een handelsoverschot van meer dan € 50 miljoen. De export van meubels naar Rusland neemt dus elk jaar met 50% toe.

Een van de subsectoren van de sector met het grootste potentieel is de productie van massieve meubels. Dit gebied biedt comparatieve voordelen zoals hoogwaardige binnenlandse grondstoffen, concurrerende arbeidskosten, lage energiekosten in vergelijking met andere Europese landen, evenals een strategische geografische locatie die snelle levering mogelijk maakt.

De productie van meubels is ook belangrijk voor Servië. Om in te spelen op de groeiende binnenlandse en regionale vraag naar plaatmateriaal, zijn aanzienlijke investeringen in automatisering gedaan, waarvan Kronospan, het grootste multinationale bedrijf in de sector, en Fantoni uit Italië opvallen. Interieurontwerp en zakelijke samenwerking tussen Servische ontwerpers en lokale meubelfabrikanten zijn de resterende twee subsectoren die extra kansen bieden en een flexibel, kwalitatief en exportgericht deel van de Servische economie zijn.


Servië bevindt zich nog steeds in de late fase van de overgang. Hier is, kunnen we met zekerheid zeggen, waarschijnlijk een van de beste omstandigheden voor de groei van de sector en het bedrijfsleven in heel Europa. In de eerste plaats is arbeid veel goedkoper, ongeveer 4 tot 6 keer vergeleken met West-Europa. Er is ook een grote industriële 'BUM' in alle bedrijfstakken, vooral in de houtsector, waardoor bedrijfsontwikkeling gemakkelijker wordt.

Veel toewijding en teamwerk stellen ons nu in staat om over heel Europa uit te breiden. We komen al op de Duitse markt en die trend verspreidt zich in andere staten van West-Europa. Het Servische meubelbedrijf Inco Design exporteert momenteel 50% van de gehele productie en de andere helft wordt verkocht op de binnenlandse markt.

Het bedrijf investeert slechts een klein bedrag in marketing en investeert vooral in de kwaliteit en het ontwerp van de producten. Ze produceren massief massief hout en antieke stijlvolle meubels, eetkamerstoelen en CNC-meubels.

Meer informatie:
Inko Design
incofurniture@outlook.com
www.inko-design.com

Publicatiedatum: