Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Schuurwoning van cortenstaal

De Architectuurguide neemt een bijzonder gebouw onder de loep

Het team van architect Tijmen Versluis heeft in Schagen een levensloopbestendige schuurwoning gerealiseerd. De vrijstaande woning is zonder opsmuk en rommelige installaties gebouwd en is een beetje een buitenbeentje op het voormalige boerenerf in Noord Holland.


FOTO: Martijn Heil/De Architectuurguide. 

Er wordt wel gerefereerd aan de traditionele architectuur van de landstreek maar Versluis heel daar en heel eigenzinnige draai aan gegeven. Het geeft het ontwerp net dat extra’s wat goede architectuur bijzonder maakt. Gevel en dak zijn afgewerkt met cortenstaal, een rode metaallegering die door de tijden heen mooi veroudert. De houten kozijnen zijn contrasterend licht van kleur. Typerend voor de architectuur van schuurwoningen is het gebruik van natuurlijke materialen en glas en een open karakter waardoor je het buitenleven optimaal kunt ervaren.


FOTO: Martijn Heil/De Architectuurguide. 

In de ruime hal met vide schijnt door een lichtstraat in het dak daglicht naar binnen. Door de glazen vloer van de overloop is dat tot in de woonkamer te zien. Rode draad in het werk van Versluis en zijn team is duurzaam bouwen. Er is bij deze schuurwoning dan ook niet alleen gekeken naar materiaalgebruik en binnenklimaat, maar ook naar het energiegebruik.

Meer informatie:
Architectuurguide
www.architectuurguide.nl