De nominaties voor de ARC19 Meubel Award zijn bekend. De jury, onder leiding van Richard Hutten, heeft de genomineerden onlangs bekend gemaakt. 
Blossom Architecture, Studio Boris Maas en Studio Jeroen Wand zijn genomineerd met respectievelijk de duurzame meubellijn CirKo, The urge to sit dry en de Laminated Coffee Table. 


 
CirKo
Blossom Architecture heeft een duurzame meubellijn ontworpen genaamd CirKo. De collectie is opgebouwd uit bestaande materialen die zonder afval te produceren worden gemaakt. CirKo is een serie van tafels, stoelen, krukjes en scheidingswanden gemaakt van kartonnen kokers, Zwols hout en een circulaire assemblage. 

Urge to Sit Dry
Studio Boris Maas maakt the Urge to Sit Dry, dit is een stoel op heel hoge poten. Met deze stoel wil Maas laten zien hoe ver we straks onder zee niveau komen te leven. De archetypische stoel is gemaakt van donker eikenhout en staat op een stapeling van kleine lichteiken blokjes die de stoel in een droge positie brengt.

Laminated Coffee Table
De Laminated Coffee Table is een ontwerp van Studio Jeroen Wand
De tafel is ontstaan vanuit een innovatieve combinatie van techniek en materiaal. Rest-stukken fineer uit de industrie worden toegepast in nieuwe, ongebruikelijke composities. Met een speciale vacu├╝mtechniek is een simpel productieproces opgezet die het mogelijk maakt om vorm en materiaal telkens op een nieuwe manier aan elkaar te verbinden.

De drie nominaties zijn geselecteerd uit 40 inzendingen. Op 7 november maakt de jury de winnaar bekend tijdens de feestelijke uitreiking van de ARC19 Awards in Pakhuis West Amsterdam.

Meer informatie:
ARC19 Awards
www.arc-awards.nl