Voor het eerst wijdt DOMOTEX hal 8 geheel aan framing trends. Bij binnenkomst zien bezoekers meteen een grote horizon van textiel, waar water en bomen op geprojecteerd worden en die is afgestemd op het nieuwe thema: met ATMYSPHERE beantwoordt 's werelds grootste vakbeurs deze keer de vraag hoe een tapijt of vloerbedekking het welzijn kan verbeteren.

  • De speciale tentoonstelling "Framing Trends" biedt inspirerende presentaties over het thema "ATMYSPHERE".
  • Speciale "Talks&Tours" gaan over actuele onderwerpen als digitalisering, mens en milieu, gezonde leefstijlen en jonge professionals.

DOMOTEX 2020 is de toonaangevende vakbeurs voor tapijt en vloerbedekking. Exposanten en bezoekers uit de hele wereld komen van 10 tot 13 januari bij elkaar om nieuwe producten en actuele trends in de branche te bespreken. Voor het eerst is hal 8 nu volledig gewijd aan “Framing Trends”, het communicatieve en creatieve centrum van het evenement. Hier komt het hoofdthema "ATMYSPHERE" terug in fantasierijke presentaties en worden stimulerende discussies en nieuwe samenwerkingsverbanden gestimuleerd.

Bij binnenkomst in hal 8 wordt de bezoeker verwelkomd door een horizon van textiel waarop sfeervolle beelden van bomen en water en architectonische details worden geprojecteerd. Fantasierijk vormgegeven installaties rond het thema "ATMYSPHERE" met inhoudelijke aspecten als welzijn, natuurlijkheid, duurzaamheid en recycling inspireren het publiek. Midden in de hal staat het podium voor gesprekken en een forum voor creatieve uitwisseling. Architecten, interieurontwerpers en beïnvloeders komen hier samen om nieuwe producten en inhoudelijke aspecten van het thema te bespreken. Tegelijkertijd is dit het startpunt voor de rondleidingen, waarbij bezoekers door gerenommeerde architecten, ontwerpers en planners langs andere hoogtepunten van de beurs worden geleid. Rondom dit communicatieve gebied staan vier frames: Art & Interaction, NuThinkers, Flooring Spaces en, gloednieuw, Contract Frames.

In de sectie Art & Interaction presenteren kunstenaars ongewone ideeën over het thema "ATMYSPHERE". Zo verwerkt de Chileense kunstenaar Serena Garcia Dalla Venezia textielvezels tot een kleurrijk landschap van abstracte bloemen en planten. MODICA uit München combineert mozaïek en glazen stenen tot veelzijdige, interessante oppervlakken met rijen en ornamenten geïnspireerd op de natuur.

NuThinkers zijn studenten en starters die projecten presenteren die aansluiten bij het thema, zoals Alexander Marinus, die milieuvriendelijke jutevezels in verschillende werktechnieken combineert tot fantasierijke structuren. Studenten van de Hannover Hogeschool hebben een modulair vloersysteem bedacht, dat individuele en verkoelende of verwarmende ontspanningsruimtes creëert. Studenten van de Kunstacademie Weissensee presenteren esthetisch verfijnde combinaties van textiel die doen denken aan organische structuren. De starter Paprfloor is ontstaan uit de wens om vloeren in beurshallen duurzamer en milieuvriendelijker te maken. In samenwerking met een papierfabrikant ontwikkelden de oprichters de basis voor de papiervloeren, die individueel aangepast kunnen worden en nu beschikbaar zijn voor beurzen wereldwijd.

Flooring Spaces worden opnieuw gepresenteerd met innovatieve producten en presentaties van exposanten. "Wood.Works" richt zich op het thema "ATMYSPHERE" met een grote verscheidenheid aan toepassingen van hout die bijdragen aan een aangename sfeer in elke ruimte - van antibacteriële oppervlaktebehandeling tot effectieve afwerkingselementen voor geluid.

Bureau Schmidhuber uit München is gespecialiseerd in driedimensionale enscenering in een ruimte en heeft de zogenaamde Contract Frames als nieuw formaat ontwikkeld: vier paviljoens die samen een themapark vormen om het hoofdthema nog tastbaarder te maken. In alle gebieden zijn effectieve geluidsoplossingen geïntegreerd. "Hotel - Sustainable" illustreert het effect van materialen en meubilair, inclusief geluid. "Wellness - Green Living" legt de nadruk op gezondheidsbevorderende en milieuvriendelijke aspecten, "Conference - More than Floor" richt zich op geluidsoplossingen voor gestoffeerde zitlandschappen en "Health - Wellbeing" houdt zich bezig met onderwerpen als gezond leven, ontspanning en yoga. Een patio verbindt de vier contractframes en illustreert de voordelen van typische buitenvloeren met een soepele overgang van binnen naar buiten.

Talks & Tours op DOMOTEX 2020
Op alle vier de dagen van DOMOTEX vinden er van 11:00 tot 16:30 uur Talks plaats in een gevarieerd programma met korte lezingen van keynote sprekers en aansluitende discussies over actuele onderwerpen. Op vrijdag zal de digitale planningsmethodiek "Building Information Modeling" (BIM) het onderwerp van de dag zijn. Op zaterdag gaan de sprekers in op sociale en ecologische kwesties, en op zondag ligt de focus op gezond leven en werken. Op "Universiteitsdag", op de maandag, kunnen studenten, jonge architecten en planners meer te weten komen over carrièreperspectieven. 

De rondleidingen worden dagelijks verzorgd door AIT-Dialog en vinden plaats van 12.00 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 17.00 uur. Internationaal gerenommeerde architecten en binnenhuisarchitecten tonen op DOMOTEX hun persoonlijke hoogtepunten aan geïnteresseerde bezoekers. De vroege rondleidingen zullen gericht zijn op een verscheidenheid aan belangrijke onderwerpen zoals gezondheidszorg, geluid, de digitale wereld en duurzaamheid. De late rondleidingen leiden langs diverse productinnovaties voor de contractsector. 

Een innovatief gebruik van de ruimte en stimulerende discussieonderwerpen maken van hal 8 het creatieve centrum van DOMOTEX 2020, de toonaangevende vakbeurs voor tapijt en vloerbedekking. In het kader van het huidige thema "ATMYSPHERE" ontmoeten internationale exposanten en bezoekers elkaar van 10 tot 13 januari in de sfeervol vormgegeven speciale ruimte "Framing Trends" om inspiratie op te doen, ideeën uit te wisselen en nieuwe samenwerkingsverbanden aan te gaan.

DOMOTEX 2020 zal plaatsvinden van 10 tot en met 13 januari in Messegelände te Hannover.

Meer informatie:  www.domotex.de