Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Vreemd dat veel woninginrichters geen buitenzonwering verkopen"

Byzon Zonwering groeit gestaag

"Het is in vier jaar tijd heel hard gegaan", zegt Dirk Minnaard. „We moeten onze begroting steeds bijstellen want de prognoses worden overtroffen, geeft de mede-oprichter van Byzon Buitenzonwering aan. 
Het succesvolle bedrijf werkt nauw samen met de fabriek in Barneveld en met, inmiddels, zo'n 50 dealers door heel Nederland, maar wilt dat aantal uitbreiden naar circa 100. "We willen landelijke dekking", aldus Dirk, die samen met zijn compagnon Jaap Schouten de directie van Byzon (spreek uit Bizon) vormt.

Mariëlle doet verkoop binnendienst en orderadministratie. In het midden Jaap Schouten, verantwoordelijk voor verkoop, marketing en relatiebeheer. Dirk Minnaard ondersteunt in service, montage en inkoop.

"Vanaf dag één was het een succes", vertelt Minnaard verder. "Of ik daar een verklaring voor heb? We doen het samen met onze dealers. Daarvoor investeren we veel in internet, zetten in op Google en sociale media, waardoor dealers van onze rolluiken en buitenzonwering op onbetaalde pagina's in zoekmachines vrijwel altijd bovenaan staan. Potentiële, zoekende klanten kunnen vervolgens eenvoudig op onze gezamenlijke site terechtkomen. Daarna is het allemaal eenvoudig te regelen: de klant ziet direct wat het kost en bij vragen kunnen ze ons gelijk bellen. Met één druk op de knop wordt een volledige montage-offerte aangevraagd. Byzon gaat actief aan de slag voor haar dealers om die lead om te zetten in een akkoord op de offerte. Een geplaatste opdracht komt daarna bij de Byzon-dealer terecht die opereert in het gebied van die particulier. De dealer hoeft daarna alleen maar in te meten, te monteren en de winst op te strijken. Het is eigenlijk een één-tweetje met de dealer. Het klinkt simpel, maar het vraagt continu alertheid en bezig zijn. Maar het werpt voor ons allemaal goede vruchten af!"

De productielocatie in Barneveld.

Byzon werkt achter de schermen zeer nauw samen met belangrijke, strategische partners in de Europese zonweringsmarkt. Building België is de aluminium-toeleverancier voor lamellen volgens Europese richtlijnen en normen. Vergelijkbaar met andere Europese merken als Heroal en en Alu-tech. Building is een grote speler in de Europese markt. Somfy is één van de leveranciers voor elektrische bedieningen. Het bedrijf heeft een breed scala aan bedieningsmogelijkheden. Brel-motors is de huismerk leverancier van elektrische aansturingen. Een stabiele motor die toepasbaar is op domoticasystemen als Klik aan-Klik uit en Home-Wizard voor app bediening. Alle onderdelen worden bij Degalux Int. in Barneveld vakkundig geassembleerd, verpakt en verzonden. "Deze samenwerking staat garant voor snelle levertijden en 100% service en betrouwbaarheid. Dat waarderen onze dealers”, zo vult Jaap Schouten aan.

Beschermd rayon
Byzon stond half september op InCoDa. "Die beurs was een groot succes", vertelt Dirk, die samen met Jaap de stand bemande. "We hebben heel wat afspraken met potentiële dealers op de planning staan. Zoals gezegd, willen we de komende tijd nog flink uitbreiden.

Elk bedrijf dat zich bij ons aansluit en met het verkoopondersteunend concept wil werken, krijgt een beschermd rayon. Zo kunnen we samen met de dealer echt een naam opbouwen in een regio.

Weet je wat me opvalt in de interieurbranche? Dat veel winkeliers wel binnenzonwering verkopen maar niets voor buiten. Dat is toch merkwaardig? Een gemiste kans lijkt me dat. Je hebt het dan toch al gauw over een jaaromzet van rond de 40.000 euro of meer dat je laat liggen. En zo moeilijk is het allemaal niet. Met een boor- en schroefmachine en een ladder ben je er al. Technisch inzicht hebben de meeste winkeliers. En we bieden al onze dealers technische ondersteuning aan in de fabriek zodat ze steeds meer kennis op doen. Veel particulieren gaan met Byzon in zee vanwege de transparante en snelle manier van communiceren, onze gunstige prijs-kwaliteitsverhouding en een dealer in de buurt die hen ontzorgt."De laatste jaren ziet Minnaard de markt van de buitenzonwering sterk groeien. Zeker met de zomers die steeds tropischer worden. Zonwering houdt nou eenmaal een groot deel van de hittestralen buiten. "En door het stikstofbeleid liggen verschillende bouwprojecten stil. Er moeten nog 75.000 woningen gebouwd worden. Die bieden dus nog volop mogelijkheden voor de zonweringsbranche", voorspelt Minnaard.

Interesse om dealer te worden? Stuur dan een mail naar info@byzon.nl

Meer informatie:
Byzon Zonweringen B.V.
Koopmansgoed 7
3771 MJ Barneveld
Bezoek na telefonische afspraak
M: 06 51 788 847 (6 dagen van 08:00 – 20.00 uur)
www.byzon.nl