De inrichting van restaurant Lucky Apple in Waalwijk was een opdracht waarbij alle facetten van Art2Go Interieurprojecten samenkwamen. “We hebben het complete interieurontwerp gemaakt en gerealiseerd en de volledige uitvoering van de bouw begeleid”, vertelt mede-eigenaar Jorg Wijnen.
Zijn compagnon Erik Remmers maakte het ontwerp. Hij legt uit: “De ronde vorm en hoogte van het pand kenmerken dit restaurant. Het gaf ons de kans om er een bijzonder ontwerp voor te maken. Maar het bracht in het beginstadium ook uitdagingen met zich mee, zoals het realiseren van een goede routing in de zaak. Het was daarom prettig dat we in een vroeg stadium bij het project betrokken zijn.”

Lucky Apple is een restaurant met in totaal 90 lopende meter op maat gemaakte buffetten waar veel live-cooking te zien is en de gasten verrast worden door vers bereidde gerechten van over de hele wereld. Het opende begin september haar deuren in een pand waarin ook twee fastfoodketens, een bioscoop (opent binnenkort) en een casino gevestigd zijn. Het horecabedrijf ligt op een unieke locatie, naast Piet Klerkx en vlak naast de route naar attractiepark De Efteling. Parkeren kan rondom het pand en recht voor de deur. “Een gunstige plek voor een groot restaurant zoals Lucky Apple”, aldus Jorg.

Start van het project
De eerste plannen voor de inrichting stammen van drie jaar geleden. Erik: “Het vergunningentraject duurde erg lang. In de tussentijd hebben we voor dezelfde eigenaren een ander restaurant ingericht.” In het voortraject zat Art2Go aan tafel met de pandeigenaar en diens bouwbegeleider. Jorg: “We moesten helder krijgen waar onze opdracht begon en de werkzaamheden van de pandeigenaar eindigden.” Toen dat vastgelegd was, kon het ontwerpen van de inrichting beginnen. Gedurende het proces is de indeling een keer volledig op de schop gegaan, omdat één van de fastfoodrestaurants verplaatst werd. “Dat zijn zaken die het proces complex maken.” Maar bij Art2Go houden ze wel van een uitdaging.

Bouwbegeleiding en communicatie
Jorg en Erik waren van begin tot eind bij dit inrichtingsproject betrokken. “We zaten bij het vooroverleg tussen de horecaondernemer en de pandeigenaar, hebben offertes vergeleken, nevenaannemers en onderaannemers geselecteerd, het budget bewaakt en de regie gevoerd over alle betrokken partijen, zoals: keukenleverancier, ventilatieleverancier, installateurs, bouwkundig aannemer, schilders, vloerleggers en tegelzetters.”

Vorm pand bepalend voor ontwerp inrichting
De ronde vorm was voor Erik als ontwerper een zeer bepalende factor; het vormde het startpunt van zijn ontwerp. “We zijn gestart met een globaal vlekkenplan om de verschillende ruimtes te positioneren en de routing uit te denken. Daar kwam uit voort dat de buffetten centraal in het pand moesten komen en de ronde vorm van het pand moesten volgen. Hoewel rechte buffetten een stuk praktischer waren, was het visueel niet aantrekkelijk. Toen de keuze voor een rond centraal buffet vastlag, zijn we het ontwerp steeds verder gaan finetunen. Eerst door keuzes te maken voor de aankleding van grote vlakken zoals vloeren en wanden en daarna met kleinere elementen zoals scheidingswanden, verlichting en materiaalkeuzes.” Ook het aantal zitplaatsen was cruciaal. Jorg: “Ondanks de vele zitplaatsen heeft het wel echt een intieme uitstraling gekregen." 


Een entresol met uitzicht
De eigenaren van Lucky Apple kozen voor een onderscheidende inrichting passend bij het gevarieerde aanbod aan gerechten dat geserveerd wordt in hun wereldkeuken. Op de begane grond waar de meeste gasten zitten, staan buffetten en bars met frisdrank voor zelfbediening. Elke avond bereiden koks verse gerechten onder toeziend oog van hun gasten. Die gasten kunnen zowel beneden als boven op de entresol plaatsnemen. Vanaf boven is er een spectaculair zicht over de buffetten en het restaurant maar ook naar buiten kijken, is de moeite waard.  

Custom made meubels
Beneden zorgen scheidingswanden en een ruime opstelling van meubilair voor de juiste sfeer. Jorg: "De meeste interieuronderdelen zijn custom made en dus speciaal voor deze locatie ontwikkeld.” Zoals al het laser-gesneden metaal in de scheidingswanden en het effectschilderwerk en de illustratie op de muren bij de kinderhoek. "Gemaakt door een schilder en illustrator die ik via Instagram heb leren kennen", vertelt Erik. “Het is bijzonder om dit soort unieke dingen te mogen ontwerpen en laten maken.” Geometrische vormen komen in diverse elementen van het interieur terug en geven het geheel een unieke uitstraling. De buffetten zijn betegeld zeshoekige mozaïektegels die op basis van het ontwerp van Art2go zijn ontwikkeld en ook de gelaserde metalen delen in de scheidingswanden zijn een echte blikvanger.

Bijzondere verlichting
Ook met de verlichting is flink uitgepakt. Aan de scheidingswanden hangen ronde glazen bollampjes die de tafels verlichten, boven de buffetten en aan de balustrades hangen sierlijke op maat gemaakte stalen armaturen met grote lampen van houtfineer. Het kleurgebruik is met verschillende natuurtinten erg smaakvol. Art2Go realiseerde een project om trots op te zijn.

Meer informatie:
Art2Go Interieurprojecten
info@art2gointerieurprojecten.nl
www.art2gointerieurprojecten.nl
Foto's: Sharman Media