Het Duitse designmerk Schneid Studio heeft verschillende nieuwe producten gepresenteerd op Maison & Objet beurs. De ontwerpers Julia Jessen en Niklas Jessen streven er naar om duurzame en elegante producten te ontwikkelen die opvallen en zich op een moedige manier met de moderne tijdgeest verbinden. Met behulp van natuurlijke grondstoffen, opvallende kleuren en gedurfde vormen creëren ze een stemming en een atmosfeer.


 
De fantasierijke Aura vazen zijn expressief en zacht van vorm, en ​​zijn ontstaan uit een poëtische reflectie op de rondingen van de vrouwelijke figuur. Door gebruik te maken van een rauw, sensueel oppervlak zorgen de intense tinten en gevarieerde tonen van rijke of ingetogen kleuren voor een rustig maar gespannen gevoel, dat wordt verheven door de zachte reflectie van het licht. Het object van aardewerk is tegelijkertijd abstract en vertrouwd en vervaagt de lijn tussen een alledaags object en een sculptuur.
 
De Aura vazen ​​worden in twee verschillende vormen op de markt gebracht en zijn met de hand gemaakte producten in ons eigen atelier en kunnen daarom kleine verschillen in hun uiterlijk hebben, waardoor het object een uniek en met de hand vervaardigd karakter heeft. Dankzij het langzame productieproces van de vazen komen ​​de inherente eigenschappen van textuur en kleur van hun materialen aan de oppervlakte en dragen ze de traagheid en het bewustzijn voor onze natuurlijke hulpbronnen uit.


 
Het gebogen silhouet en de ritmische structuur van de Dais kom verwijzen naar de esthetiek van topografische en architecturale elementen. De subtiele details slaan een brug naar de karakteristieke contouren om de nadruk te leggen op een ​​poëtisch gevoel van vorm, wat er voor zorgt dat de kom een ​​kalm en evenwichtig karakter heeft.

De Dais kom wordt in twee verbluffende pasteltinten aangeboden: "Sand" en "Lavender". Zo past de Dais kom perfect in moderne huizen om er vers fruit of andere dagelijkse goederen in neer te kunnen leggen.

De gewaagde afgeronde vormen en levendige golven zijn een verwijzing naar het stromende water van een waterval en definiëren het silhouet van de Kaskad lamp. De lamp is met de hand gegoten van keramiek in drie zachte en aardse tinten, laat zich in een geheel nieuw licht zien en straalt een apart visueel gevoel uit, dat wordt benadrukt door het zacht gestructureerde oppervlak.

Deze interpretatie van een archetypische hanglamp dankt zijn unieke karakter aan de dynamiek tussen het onverwachte materiaal en het uitstekende vakmanschap en zijn heldere en lineaire uitdrukking,  Met zijn drie buitengewone en verbluffende kleuren 'Seashell', 'Moss' en 'Rust' belichaamt de Kaskad-lamp pure esthetiek en een sterke visuele expressie.Onda Shelf
Onda is een modulair reksysteem dat vorm en functie elegant combineert. Met zijn afgeronde metalen armatuur geeft het een gevoel van durf en verhoogt het tegelijkertijd de schoonheid van gebogen lijnen en zachte contouren, waardoor het materiaal een onverwachte vrouwelijke touch krijgt.

De planken zijn gemaakt van eikenhout en zijn verkrijgbaar in twee verschillende lengtes. Door een kleine frees aan de onderkant kunnen ze eenvoudig op het zwartgelakte of verchroomde frame worden geplaatst.

Meer informatie:
Schneid Studio
info@schneid.org
www.schneid.org