Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fascinatie voor mooie stoffen van haar oma geërfd

Pleun blaast nieuw leven in oude meubelfabriek

In de oude ‘van Gaasbeek & van Tiel’ meubelfabriek zit de 500 m² studio van Pleun Interiors. Eigenaresse Pleun van Akkerveeken werkt daar met exclusieve gordijn- en meubelstoffen, en adviseert ze klanten op het gebied van wooninrichting. Al haar ervaring en interesses kan Pleun kwijt in haar unieke studio waar alles samen komt. Klanten kunnen hier terecht voor ontwerp- en stylingadvies en in het naai-atelier kunnen gordijnen of kussens worden gemaakt. Gedurende haar lange carrière ontwikkelde Pleun eigen ideeën over het ontwerpen van interieurs.

“Ik wil graag overbrengen dat je een dure designerstoel van Woud Design kunt combineren met iets van Zara of Ikea. Het werkt net als met kleren; ik draag ook mooie designerkleren met daarbij iets meer basics.” Om haar klanten goed te kunnen adviseren, maakt ze eerst kennis in haar studio, en daarna bij ze thuis. “Zo ontdek ik de stijl van de persoon; is die landelijk, modern of industrieel? Het is vaak een combinatie.” Vervolgens adviseert Pleun welke kleur goed zou passen in welke kamer met behulp van een moodboard met materialen.Stoffen
De fascinatie voor mooie stoffen heeft Pleun van haar oma geërfd. Haar grootmoeder liep in de jaren twintig stage bij een modebedrijf in Parijs, later werkte ze bij het familiebedrijf; een luxe stoffenwinkel. Ook knoopte Pleun de wijze woorden van haar moeder, pianiste van beroep, in haar oren. Die zei altijd: ‘je moet van je hobby je beroep maken.’ Na de middelbare school heeft Pleun in Engeland de Kunstacademie voor mode en marketing gedaan, daar is haar passie voor stoffen nog groter geworden. Ze heeft bij de Nederlandse en Britse Marie Claire gewerkt en een Engels pr bureau. Daarna werkte Pleun bij het gerenommeerde bedrijf Laura Ashley. “Ik begon bij de modetak, maar ging steeds meer de interieur kant op. Ik hield me bezig met het inrichten van huizen met stoffen en behang.”Duurzaamheid
Een rode draad in haar carrière is duurzaamheid. Pleun heeft ook een aantal jaar voor The Body Shop gewerkt waar dat hoog in het vaandel staat. Net als bij Woud, een van de merken waar ze regelmatig mee samenwerkt. “Ik houd absoluut niet van de weggooi-mentaliteit, maar juist van een tijdloze inrichting. Een oude stoel kun je heel mooi bekleden met een nieuwe stof. Het is prachtig om oude meubels opnieuw te gebruiken, zeker als je dat combineert met nieuwe spullen.” Ook is ze voorstander van kwaliteit. “De Denen sparen bijvoorbeeld heel lang om een bepaalde stoel te kopen die heel lang meegaat. En als je bij gordijnen voor de goedkope versie gaat, zijn die van polyester en dat kan brandgevoelig zijn. Het is fijner om met duurdere, natuurlijke materialen te werken.” En dat brengt Pleun in haar eigen werkplaats in praktijk.

Pleun is te vinden in stand DH21 in het Droomhuis tijdens Beurs Eigen Huis.

Meer informatie:
Pleun van Akkerveeken - Pleun Interiors
info@pleun.nl 
www.pleun.nl

Publicatiedatum: