Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ontwikkeld in samenwerking met beroemde architect en ontwerper

Dekton presenteert nieuwe donkere tinten

Dekton lanceert twee nieuwe kleuren, waardoor aan elke architecturale ruimte elegantie toegevoegd kan worden. De blauwe tinten van Baltic en de groene tinten van Feroe geven architecten en ontwerpers voordelen bij het creëren van elegante en verfijnde projecten die individualiteit en dynamiek uitstralen.

Geïnspireerd op de nieuwste trends in decoratie hebben beide monochromatische suggesties een donkere basistint en een matte afwerking. Bovendien zijn ze ontwikkeld in samenwerking met de beroemde architect en ontwerper Daniel Germani.

Daniel Germani: “Chromica is een ontdekkingstocht in kleur. Bij het onderzoek naar nieuwe tinten die gebruikt kunnen worden met zowel organische als technische materialen, was het antwoord al die tijd al voor mij…donkere tinten blauw en groen. Deze twee analoge kleuren zijn goed met elkaar te combineren, maar passen ook goed bij veel andere kleuren op het kleurenwiel. Het moeilijke deel was om tinten te vinden die zowel tijdloos als modern zijn, die zowel in traditionele als in moderne ruimtes goed te combineren zijn en die zowel in ruimtes binnen als buiten kunnen worden gebruikt. Het proces was erg intuïtief en de samenwerking met de afdeling Onderzoek + Ontwikkeling van Cosentino zorgde dat het een fluitje van een cent was.”

Het resultaat van deze recente samenwerking tussen Germani en het Cosentino Product en R&D team is twee gewoonweg verbluffende en unieke kleuren. Het intense karakter van de kleuren Baltic blauw en Feroe groenis perfect voor elegante, verfijnde en evenwichtige projecten die persoonlijkheid uitstralen. Geïnspireerd door de kleuren die te zien zijn inde wildste en meest afgelegen plekken in de natuur,staan Baltic en Feroe synoniem voor kracht en vastberadenheid.De lancering van deze kleuren zorgt voor een verrijking en uitbreiding van het huidige Dekton®-kleurenpalet.

Valentín Tijeras, wereldwijde vicepresident van product en R&D van Cosentino Group: “Het Chromica-assortiment is ontwikkeld met het oog op groeiende trends waarbij de voorkeur wordt gegeven aan het gebruik van effen blauwe en groene tinten in het interieurontwerp. Ze zijn discreet en elegant en passen perfect binnen elke stijl.”


Baltic is een donkerblauwe tint met een sereen karakter.

Baltic
Baltic komt voort uit de meest gewaagde diepten van de zee, uit de strijd tussen licht en duisternis om de nuances van de oceaan te beheersen. Een puur, esthetisch concept in donkerblauw met een sterk maar toch sereen karakter.


Feroe legt tinten vast die warm zijn en tegelijkertijd ook fris.

Feroe
Feroe haalt inspiratie uit de verborgen en onverkende plekken in de natuur en combineert een somber met een verfijnd karakter, wat resulteert in een unieke donkergroene kleur. Deze in harmonie gecreëerde kleur legt perfect tinten vast die zowel warm als fris zijn.

Meer informatie:
Cosentino
www.cosentino.com 

Publicatiedatum: