Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe ecokurkvloer op vt wonen&design beurs

Vloerenbedrijf Kurk&Co presenteert op de vt wonen&design beurs, die deze week plaatsvindt, de nieuwe collectie vloer- en wandkurk in een exclusieve Eco-vloer.
Het bedrijf levert de gemakkelijk te leggen ‘click’-vloeren en een vloer in tegelvorm waarbij kleur en vorm mede door de klant te bepalen zijn. Kurk&Co levert ook de producten voor de montage en het onderhoud van vloeren.  

"Van minimalistisch tot industrieel, de producten van Kurk&Co hebben een plek in elk interieur. Deze natuurlijke grondstof is niet alleen stijlvol, het levert veelzijdig gebruik in huis en werkplek en is milieuvriendelijk. In een samenleving beïnvloedt door klimaatverandering, is kurk de oplossing. Kurk wordt geoogst zonder negatieve invloeden op het milieu. Eikenbomen worden van hun schors gestript, waarna zij weer nieuwe schors aanmaken dat opnieuw geoogst wordt. Hierbij nemen de eikenbomen twee keer zoveel CO2 op als ongeoogst. Door de unieke eigenschappen van kurk, kan de gehele kurkoogst gebruikt worden voor verschillende doeleinden en wordt er dus niks verspild", vertelt Ian van Kurk&Co.

Kurk is 100% natuurlijk, milieuvriendelijk en gemakkelijk te recyclen. Kurk wordt al duizenden jaren in verschillende toepassingen gebruikt en stamt uit de tijd van de Feniciërs en de Grieken. De Feniciers stonden met name bekend om hun wijnbouw en de handel hierin. Waarschijnlijk hebben zij toen al ontdekt dat kurk het beste materiaal is om de wijn te bewaren. Kurk is naast ecologisch verantwoord en duurzaam, ook waterafstotend, antistatisch, onderhoudsvriendelijk en warmte-isolerend.

"Verminder je energiekosten met de isolerende kwaliteiten van kurk vloeren en muren. Kurk is overigens van nature ontvlambaar en akoestisch absorberend. Als het je meer om esthetica gaat, heeft kurk ongelimiteerde creatieve mogelijkheden voor kunstenaars, interieurdesigners en architecten. Kurk is natuurlijk het bekendst als de beste vriend van wijn, maar het heeft nog veel meer toepassingen. Zo verkopen wij ook ook vloer en wandkurk, dopkurken, diverse hobbyartikelen en nog veel meer. Met een geschiedenis die getraceerd kan worden naar 1835 en een wens voor een duurzame toekomst, zijn wij hier meer dan gekwalificeerd voor", besluit Ian.

Meer informatie:
Kurk&Co
Zeilweg 13D
8243PK Lelystad
[email protected]
www.kurkenco.nl

Publicatiedatum: