Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Studio creëert leren hoezen voor glazen

De Brits-Turkse studio Bilge Nur Saltik heeft voor het in Istanbul gevestigde merk Uniqka een aantal leren hoezen ontwikkeld onder de naam Dot. Dot werkt als een soort hoes voor glazen. Door de hoes krijgt een glas een warmere en zachtere indruk. De gaten in het leer geven een eigen gevoelservaring aan het glas en laat de intrinsieke esthetiek van het leer naar voren komen.

Dot is ontwikkeld door naar het contrast tussen leer en de doorzichtige eigenschap van glas te kijken. Op deze manier is een speels patroon gecreëerd, waarbij de uitsparingen in het leer een soort spiekgaatjes naar de binnenkant van het glas vormen. “Het patroon van het leer over het ronde glas geeft ons een focus op de diffusie van licht. Het idee is om met de verschillende eigenschappen van de twee materialen te spelen en om een rol tussen de twee te vast te stellen”, aldus het persbericht van Uniqka.

De Dot-collectie combineert met de hand gestikt vegetarisch leer met glazen cilinders. Dot komt in twee maten en in twee kleurenopties, namelijk zwart en naturel. Dot kan op verschillende manieren worden toegepast, zoals bij plantenvazen, kandelaars, als opslagbakje voor pennen of cosmetica, etc.

Meer informatie:
Uniqka
www.uniqka.com 

Publicatiedatum: