Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van uitgeverij woonmagazine

Freelance journalisten vragen faillissement aan

Naar nu blijkt, is multimedia bedrijf Aufori Media, opgericht in februari 2016, failliet verklaard. De uitgever van twee bladen heeft alle websites uit de lucht gehaald. Op social media regende het al een tijd klachten over de tijdschriften Werelds Wonen Magazine en Ibiza Magazine, die het Nijmeegse bedrijf uitgaf. Het faillissement is uiteindelijk aangevraagd door twee freelance schrijvers. Aufori Media had een schuld van ruim 50.000 euro.

"Dat zo’n leuk blad wordt uitgegeven door zo een waardeloze uitgeverij als Aufori Media BV! Vanaf 18 juni probeer ik al contact te krijgen maar ze lijken van de aardbodem te zijn verdwenen!", meldt een betrokkene op de Facebookpagina van Werelds Wonen. Daar is ook alle contactinfo weggehaald.

De tijdschriften Ibiza Magazine en Werelds Wonen werden vier maal per jaar verspreid onder abonnees en verkocht in winkels in Nederland en België.

Blijkbaar had de uitgeverij een en ander niet goed op orde. "In december vorig jaar nam ik een abonnement op het Ibiza Magazine. Tot op heden heb ik nog geen magazine ontvangen", liet een gedupeerde in juni jl. nog weten. "Men reageerde op eerdere e-mails dat het eerste nummer pas in mei verscheen, maar nu reageert men niet meer op mijn e-mails. Ik wil mijn geld terug: 40,80 euro." Daar kan ze naar fluiten.

Nieuwe stroming
Werelds Wonen verscheen een paar jaar geleden voor het eerst als het nieuwe woonmagazine in Nederland en België! "Een nieuwe stroming tussen de bestaande woonbladen. Een nieuw en verbluffend magazine", kondigde de uitgever destijds aan. "Het magazine dat jou inspireert binnen en buiten onze grenzen. Wij brengen nieuwe invloeden en geven een werelds gevoel. Naast creatieve designs, trendy ontwerpers en de leukste woonartikelen laten we veel persoonlijke kamers en huizen zien. Van een dakterras in Antwerpen, een appartement op Ibiza, de gaafste loft in New York, de droomvilla in Zuid-Afrika tot werelds wonen in Haarlem."

Helaas is het woonblad geen lang leven beschoren geweest. In 2016 had de uitgever € 60.724,00 op de balans staan, in 2017 liep dat op naar € 85.320,00. Over de de laatste jaren zijn geen financiële gegevens openbaar gemaakt.

Goed online platform
De oorzaak van het faillissement zou volgens bestuurder de heer Müller gelegen zijn in het feit dat sinds de aanvang van de bedrijfsactiviteiten de opbrengsten ten opzichte van de uitgaven achter bleven. De redenen daarvoor zouden volgens de heer Müller zijn dat winkelverkoop terugloopt, omdat er in zijn algemeenheid minder tijdschriften worden verkocht. Daarnaast zou het
tegenwoordig essentieel zijn voor uitgevers om een goede online/offline verhouding te hebben; zowel een fysiek tijdschrift als een goed online platform.
Volgens de heer Müller ontbrak het met name aan het online gedeelte.
Daarnaast zou een voormalig partner van de heer Müller een concurrerend tijdschrift zijn begonnen. Met dat tijdschrift zou er concurrentie zijn ontstaan voor één van de tijdschriften. Het faillissement werd uiteindelijk aangevraagd door twee freelance
schrijvers van Ibiza Magazine. Volgens de bestuurder kon de failliete
vennootschap toen al enige tijd niet meer aan haar verplichtingen blijven voldoen.