Een grote stap dichterbij echt natuursteen, hout en beton.  Revolutionair omdat deze nieuwe technologie het voor het eerst mogelijk maakt dat het grafisch design van de tegel ook daadwerkelijk overeenkomt met de structuur van de tegel. Edimax Astor introduceert de nieuwe 3D Shaped Technologie: Een absolute innovatie op keramisch tegelgebied.

Edimax Astor
Edimax Astor produceert geglazuurde porcellanato tegels die perfect passen in het hedendaags interieur en architectuur. Het Italiaanse bedrijf put al jarenlang uit haar enorme ervaring en up-to-date technologie om de mooiste reproducties van natuursteen, hout en beton te maken. Door de constante aandacht voor esthetisch onderzoek heeft de fabrikant een nieuwe en ongekende technologie ontwikkeld. Eén die de perceptie van keramische tegels in de gehele beleving totaal verandert.

Realistisch effect
Deze 3D Shaped Technologie is een ware innovatie op keramisch tegelgebied. Tot dusver kwam het ontwerp niet overheen met het reliëf van de tegel. Bij een houtlooktegel zat er bij de houtnerf juist geen diepte en bij de marmerlook tegels de diepteverschillen op de verkeerde plaatsen. Het design en de structuur van de tegel komen nu eindelijk overeen. Bij een marmerlook tegel zie je niet alleen de adering, maar je voelt deze ook door de diepteverschillen in de tegel zelf. Dit geeft een verbluffend realistisch effect.

Enige fabrikant
Voorheen was het niet mogelijk om op deze manier te produceren. Nu wel. Edimax Astor is de enige in de wereld die deze technologie in huis heeft. Spadon vertegenwoordigd Edimax Astor in Nederland. “Dit is echt een stap voorwaarts op keramische tegelgebied” vertelt eigenaar Maurizio Spadon enthousiast. “Er is een nieuwe dimensie toegevoegd aan tegels. Alle natuurstenen en houtsoorten kunnen nu levensecht worden nagemaakt worden. De tegels worden ook nog eens extra geglazuurd waardoor ze nóg sterker zijn. Dit zorgt voor een betere kwaliteit en nog minder kans op slijtage. Het is een technische innovatie waar we trots op zijn!”

Velvet en Stream
De eerste twee collecties waarbij deze technologie is toegepast zijn de collecties Velvet en Stream. De elegante Velvet marmerlook tegelcollectie heeft een harmonieuze balans van nuances en toon op toonschaduwvariaties. De Stream collectie is gebaseerd op een travertin. De karakteristieke gaatjes, waar de kalksteen bekend om staat, zijn nu niet alleen te zien maar ook te voelen door de 3D Shaped Technologie. De collecties zijn geïntroduceerd tijdens Coverings 2019 in Orlando en zijn zeer goed ontvangen.

Over Spadon
Spadon Tegelprojecten is sinds 1977 actief op de Nederlandse markt als agentschap van keramische tegels, composiet, mozaïek, keramisch plaatmateriaal en aanverwante producten voor de B2Bmarkt. Het pakket is zorgvuldig samengesteld en bestaat uit innovatieve, onderscheidende en hoogwaardige materialen, veelal met mogelijkheden tot custom-made oplossingen. “Wij vinden het leuk om met mooie materialen te werken, gemaakt met vernieuwende technieken. Zo kunnen we de markt uitzonderlijke producten bieden.”

Meer informatie:
Spadon
Tel: 0252 23 53 56
marketing@spadon.nl
www.spadon.nl