Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bij exposanten in Beusichem, het Meubelhart van Nederland

'Naast positiviteit rezen er ook veel vragen op'

Elk jaar vindt in het Meubelhart van Nederland, Beusichem, twee beurzen plaats: in het voor- en najaar, verspreidt over enkele dagen en weken. Ook deze maand - op 2 en 3 september en 9 en 10 september- stonden de deuren weer open voor het grote publiek.

Een bezoek aan Beusichem brengt een opvallende trend aan het licht en dat is het velours dat we bijna bij elke exposant terugzien, verwerkt in stoelen, fauteuils en of banken. Ook de industriële trend is nog niet voorbij. Houten meubelen worden vaak nog gecombineerd met metaal, of krijgen een metalen uitstraling. Daarnaast zagen we dat in de slaapkamer het hout weer terugkomt.
Wat ook erg populair is op dit moment is verschillende gekleurde eetkamerstoelen rondom een eettafel of juist één gekleurde fauteuil in de woonkamer. Eén opvallende kleur, gecombineerd met rustige, neutrale basistinten.   De exposanten in Beusichem waren over het algemeen tevreden over de beurs, alhoewel die deze week rustiger was dan vorige week. Wellicht was de Najaarsbeurs in De Woonindustrie hiervan de reden, die tegelijkertijd (op 2 en 3 september) plaatsvond met de eerste dagen van de najaarsbeurs in Beusichem. Veel bezoekers rijden door om ook deze bedrijven in het meubelhart te bezoeken. De bezoekers die echter naar Beusichem komen, zijn doelgericht en dus zeker positief voor de exposanten.

Naast positiviteit van de exposanten rezen er ook veel vragen op. Veel standhouders zijn zich ervan bewust dat de beursbezoekersaantallen teruglopen. Teveel beurzen tegelijkertijd op diverse plekken in het land én in het buitenland wordt hiervan als oorzaak genoemd. Hierdoor wordt de onderlinge verdeeldheid groter, zo is men van mening. Wat men het liefst zou willen is één grote beurs, in het midden van het land. Iedereen bij én met elkaar. Voorbeeldlocaties als de RAI in Amsterdam of het beursgebouw in Utrecht of het beurscomplex in Gorinchem werden aangedragen. Of het ooit zover gaat komen? Iedere organisatie heeft belang bij zijn eigen beurs of gebouw. Dus of er ooit een gevolg gaat komen op de vraag en wens van velen? Dat blijft in het midden...

Bekijk hier de foto's van de najaarsbeurs in Meubelhart Beusichem.