Matthijs van Nieuwkerk, de presentator van De Wereld Draait Door, die tot ieders verrassing meedeed aan het programma Sterren op het doek, koos afgelopen week voor zijn jeugdherinnering en daarmee het geschilderde doek van de Rotterdamse kunstenares Annejole Jacobs - De Jongh.

De aanwezigheid van een fotootje op het schilderij van Johan Cruijff in de achtergrond van allerlei beelden, foto’s en teksten speelde een belangrijke rol bij zijn keuze, hij zei het eerlijk. Maar dat Annejole hem jong had getekend gaf de doorslag; het is bekend dat Van Nieuwkerk graag zo overkomt. Op het schilderij, dat in zijn ogen als tweede eindigde, vond hij zichzelf te oud en hoe hij op het derde keek, dat was té overweldigend, zei hij tegen presentator Özkan Akyol.

Sinds 2003 maakt Annejole Jacobs – De Jongh moderne Popart portretten van mensen, dieren, dingen en bedrijven in opdracht en als vrij werk. Met haar schilderijen exposeert zij in galeries, musea en op kunstbeurzen en hangt zij in binnen- en buitenland. Daarnaast maakt ze sinds 2015 ART-bags, tassen van canvas met prints van een aantal van haar schilderijen. Met haar schilderij van H.K.H. Koningin Maxima won zij in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde zij in het CODA-Museum.

Het atelier van Rotterdamse kunstenares is aan de Jericholaan in Kralingen. Annejole is te volgen via www.Joleart.nl.