Ruim een jaar geleden kreeg interieur designer Martijn Ensink (32) van MaeN interiors, gevestigd in Amsterdam, de opdracht om een interieurontwerp te maken voor een riante villa in Bergen. Een klus die Martijn met beide handen aanpakte. “Het was een prachtig huis met een heerlijke tuin, maar diverse elementen waaronder de bogen, de gele marmeren vloer, de keuken, sanitaire ruimten waren niet van deze tijd en pasten totaal niet bij elkaar”, aldus Martijn.

Het doel was om er een licht en ruimtelijk zomerhuis van te maken. De protserige elementen moesten verdwijnen en daarvoor in de plaats zou een moderne, gewaagde basis komen met een inrichting die van deze tijd is, een luxe uitstraling moest krijgen en waarbij een retro touch meer dan welkom was.

Het huis zelf bestaat uit twee verdiepingen, de begane grond en het souterrain. Op de begane grond wordt geleefd, dus daar vinden we de keuken, de huiskamer en een aparte ruimte waar tv gekeken kan worden. In het souterrain zijn de slaapkamers, badkamers en een sauna te vinden. Martijn vertelt: “Dit huis kent dus een omgekeerde indeling, waarbij de slaapkamers onder het straatniveau te vinden zijn. Lekker koel in de steeds warmer wordende zomers.”

“In de huiskamer is een hoog plafond waar in de oude situatie geen gebruik van werd gemaakt, terwijl het zich uitstekend leent voor een mooie, grote hanglamp als eyecatcher”, aldus Martijn. Hij vervolgt: “Op de begane grond hebben we gekozen voor een houten parketvloer in visgraat, maar in een brede, korte plank, waardoor het visgraat niet oubollig wordt. Voor het souterrain is gekozen voor een hexagontegel die ook is doorgelegd in de patio’s. Zo hebben we buiten met binnen verbonden.”

Naast het hoofdverblijf is er ook nog een lounge, die gebruikt kan worden als plek om te chillen maar ook als kantoor. Deze ruimte was enkel voorzien van een toilet, maar die is omgetoverd tot badkamer en er is een kleine keuken geplaatst. Ook handig als je bij het zwembad ligt en een kleine versnapering wil pakken.

Qua kleur- en materiaalgebruik heeft Martijn gekozen voor een breed pallet. Elke ruimte heeft zijn eigen sfeer en uitstraling door de diverse frisse en warme kleuren, diverse structuren van stoffen en de combinatie van warme tinten verf met bijzondere en spannende behangen. Martijn: “Gelukkig waren de bewoners ook bereid om gewaagde keuzes te maken en dat maakte de toch al fijne samenwerking nog prettiger.”

Over MaeN interiors en Martijn Ensink
Sinds 2 jaar heeft Martijn zijn eigen ontwerpstudio MaeN interiors, nadat hij daarvoor al de switch had gemaakt richting de interieurwereld. “Ik heb een diverse achtergrond onder meer in de Planologie en in het bankwezen, maar de passie voor interieurs en het creatief bezig willen zijn, hebben mij getriggerd deze carrièreswitch te maken. En daarvan heb ik nog geen dag spijt”, aldus Martijn. 

Meer informatie:
MaeN interiors
Tel: 06-50987586
martijn@maeninteriors.nl
www.maeninteriors.nl 

Foto's: @byMuk