Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tijdens Interior Related, The Hotel Suite Edition

Ontwerpster verrast met nieuwe collectie

Ontwerpster Carina Riezebos verrast de genodigden van Interior Related, The Hotel Suite Edition op 5 september 2019 in de flagshipstore van het Italiaanse merk Flexform te Amsterdam. Dit doet zij met een exclusieve preview van haar allernieuwste collectie Obscure, nog vóór deze op Salone del Mobile 2020 zal worden getoond.


Daarnaast vervaardigt zij voor het aankomend kunstfestival Masterly The Hague een ‘special edition’ in rood met diamantjes, waarvoor Riezebos zich liet inspireren door een portret van Mary Stuart van Gerard Honthorst. Deze Nederlandse schilder reisde begin 1600 naar Italië, vanwaar hij onder invloed van Caravaggio, de Rembrandt van Italië, internationale faam verkreeg. Tijdens de afgelopen editie van Salone del Mobile had de presentatie ‘Suger & Spice’ van Riezebos al veel bekijks. Met het feit dat Italië zo is verweven in haar producten, geeft Riezebos een stijlvolle knipoog naar Flexform.

Verwijzingen naar Italiaans- en Hollands meesterschap
De onthulling van de mondgeblazen vazen van glas en decoratief HPL-plaatmateriaal in goud, zwart en wit betreft een vooruitblik op de presentatie op Salone del Mobile 2020, waar Riezebos de collectie ‘Obscure’ officieel zal presenteren. De vazen hebben allen een uitwaaierende kraag, vervaardigd van bewerkt HPL-plaatmateriaal met verschillende texturen en reliëfs, die als een grote dop over de mond hangt. Ter gelegenheid van het aankomende kunstfestival Masterly The Hague ontwerpt Riezebos de vaas met diverse verwijzingen naar het werk van Honthorst. Zo komen de ogen van Mary Stuart als prints terug op het plaatmateriaal. De edelstenen van de jurk zijn vertaald in geslepen glas en de kleuren wit en donkerrood zijn gebaseerd op het kleurgebruik van de schilder. Door op geheel eigen wijze licht- en donkereffecten toe te passen, krijgt het beroemde ‘clair-obscure’ van Caravaggio een moderne vertaling.

Samenwerkingen met Italianen en Hollanders
Riezebos volgde opleidingen aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven (tegenwoordig de Design Academy) en aan de Kunstacademie in Arnhem. De laatste jaren werkt ze steeds vaker op het grensgebied van kunst en vormgeving. Sinds 2010 presenteert ze objecten in glas en kristal onder de naam Carina. Als Art Director van House of Hermeta Holland ontwikkelt ze sinds 2015 producten van glas in combinatie met aluminium. 

Blok by Carina
Designer Carina Riezebos maakt, onder het label Blok By Carina, ontwerpen van glas in combinatie met hout, plaatmateriaal en decoratief plaatmateriaal zoals MDF, multiplex en HPL voor Blok Plaatmateriaal (leverancier en bewerker van plaatmateriaal). 

Interior Related, The Hotel Suite Edition vindt plaats op 5 september in de Flagship store van Flexform, Beethovenstraat 396 Amsterdam.

Meer informatie:
Carina Riezebos
www.carinariezebos.com
www.blokbycarina.nl

Publicatiedatum: