Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

100.000e Loxone Smart Home een feit

"Wij zijn de enige fabrikant met een demowoning waarin installateurs, consumenten e.d. zelf kunnen ervaren hoe het werkelijk is om thuis te komen in een verwarmde woning, in ruimtes waar het licht en de muziek automatisch aangaan, waar je ‘s avonds je stoel niet uit hoeft om de rolluiken naar beneden te doen én waar je met een gerust hart kunt gaan slapen. Want de woning waakt ook nog eens over jouw veiligheid. Ja, we zijn de wereld aan het veranderen”, vertelde Van Dessel eind vorig jaar in een interview met Wonen360.

Daniël Van Dessel, CEO van Loxone Benelux.

Vol passie vertelde de algemeen directeur van Loxone Benelux destijds over de Loxone Smart Home, waarmee alle apparaten automatisch als één systeem worden bestuurd. Vorig jaar bestond zijn bedrijf tien jaar. Dit jaar is het opnieuw feest, want in het kleine stadje Espinelves in Catalonië is de 100.000e Loxone Smart Home in gebruik genomen. Volledig gemaakt van hout. "Het is niet alleen ecologisch, maar ook charmant en een echte blikvanger", laat Steffi De Graaf weten. Zij vertelt meer over deze bijzondere, 100.000e woning.

"Dankzij de efficiënte constructie op basis van duurzaam hout is een uitstekende warmte- en geluidsisolatie gegarandeerd. Om de temperatuur te regelen is slechts een kleine warmtebijdrage van een pelletkachel nodig. Deze is ook geïntegreerd in het Smart Home en is alleen actief wanneer de buitentemperatuur dit vereist."

Optimale klimaatregeling
"Ventilatiesystemen, die bij geopende ramen automatisch worden gedeactiveerd, zorgen ook in de badkamers voor een optimaal ruimteklimaat. De jaloezieën werken ook autonoom: in de winter helpen ze de zon door te dringen in de kamer, terwijl ze in de zomer direct zonlicht vermijden."

Verschillende bedrijfsmodi
"Het leven bij Las Creixans past zich automatisch aan de verschillende dagelijkse situaties aan. De laatste persoon die het huis verlaat, activeert de 'afwezigheidsmodus'. De woning weet zelf wat het moet doen: de garagedeur sluiten, het alarmsysteem activeren, de zonwering in automatische modus zetten, de verwarming schakelen naar de spaarstand en de verlichting uit doen.
Het werkt op dezelfde manier wanneer de bewoners 's avonds gaan slapen. Zodra de nachtmodus wordt geactiveerd, zorgt de woning automatisch voor zacht nachtlicht, een optimaal ruimteklimaat en de veiligheid van alle bewoners", weet Steffi.

Bewoonster Jana: "Als ik 's nachts opsta, schijnt er een blauw maanlicht op weg naar het toilet. Het is zo zacht dat alle familieleden ongestoord kunnen blijven slapen."

Bijzondere audio-ervaring
Een andere toepassing waar de familie van houdt, is de unieke multimedia ervaring in hun Loxone Smart Home. "Luidsprekers zijn in de hele woning geïntegreerd", vervolgt Steffi. "Afhankelijk van de tijd, ruimte, stemming en wensen, wordt hun favoriete muziek automatisch afgespeeld.
Levenskwaliteit, vertrouwen, welzijn. Het Loxone Real Smart Home biedt oneindige functies die in een conventionele woning ondenkbaar zijn. Zoals te zien is in de 100.000 Loxone Smart Homes, moet het leven van de 21e eeuw zich aanpassen aan de wensen van de eigenaars zonder een fortuin te kosten", besluit ze.

Meer informatie:
Loxone Benelux
Gebroeders van Raemdonckstraat 1 b/c
2560 Nijlen
Tel. +31 208 208 214 (NL)
       +32 3 369 10 68 (BE)
www.loxone.com

Publicatiedatum: