Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Liquidfloors neemt afscheid van zijn boegbeeld en symbool

De voorbije dagen namen Miguel Garcia, CEO van het innovatieve Kortrijkse vloerbekledingsbedrijf LiquidFloors, en zijn familie afscheid van grootvader Baltasar Garcia Valero (95). De man, van Spaanse afkomst maar al bijna een leven lang ingeburgerd in de regio, genoot vooral bekendheid als boegbeeld van de firma LiquidFloors, waar hij als ‘paus’ alle marketingcampagnes hielp opvrolijken, alsook figureerde op alle bestelwagens van de firma.

Voor een model voor de LiquidFloors-paus hoefden oprichters Miguel en Caëtan Garcia destijds niet ver te zoeken: hun eigen geliefde grootvader Baltasar voldeed aan alle vereisten. In 2010, toen 86 jaar, stond hij model voor het illustere pausbeeld, dat tot op vandaag door de firma wordt gebruikt. “Ik vergeet het nooit: uit 111 foto’s genomen die dag was er één die een uitzonderlijke magie bevatte”, getuigt kleinzoon Miguel Garcia die het ondernemerschap via de familie kreeg ingelepeld. “De campagne was er recht op. We konden ons geen beter en geliefder beeld voorstellen. Onze grootvader was een symbool én een inspirator voor ons, een performer in hart en nieren. Hij was ook erg geliefd binnen onze familiekring. Hij kon een stroom aan moppen tappen en had een uniek gevoel voor humor. We gaan hem immens missen.”

Baltasar Garcia-Valero werd geboren in het bergdorpje La Recueja in het Spaanse Albacete op 2 maart 1924. Hij ruilde tijdens het Franco-regime het Valencia van 1964 voor Kortrijk om zijn gezin van betere levensomstandigheden te voorzien. Hij ging aan de slag als textielarbeider. Baltasar laat zijn vrouw Illuminada Miranda en drie kinderen achter. Hij was ook een trotse groot- en overgrootvader. Zijn echtgenote verzorgde hem tot op het allerlaatste moment in hun huisje in de Poorterstraat in Marke, waar hij ook het leven liet.

Meer informatie:
Liquidfloors
www.liquidfloors.be 

Publicatiedatum: