Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Over de grenzen

Twee meubelmerken besluiten tot samenwerking

Twee bekende Nederlandse meubelmerken bundelen hun krachten in de export en besluiten tot samenwerking over de grens in Frankrijk en België. Het gaat om de merken Pode, van het Venlose familiebedrijf Leolux, en bert plantagie uit Cuijk.

Maison&Objet
De samenwerking is voor het eerst zichtbaar in september. De merken presenteren zich dan op één stand tijdens de beurs Maison&Objet in Parijs. Het sales-team van Pode vertegenwoordigt vanaf dat moment ook de producten van bert plantagie op de Franse markt.

Design Center Brussel
Vanaf 1 december is de bert plantagie collectie eveneens te zien in Design Center Brussel, samen met de merken Pode en Leolux. De gezamenlijke presentatie versterkt de positie van het Design Center als multi-brand locatie, verwacht directeur Sebastiaan Sanders van Leolux en Pode: ‘Een derde merk is voor de consument een extra reden voor een bezoek en ook de dealershows die er plaatsvinden voor de Belgische en Franse markt krijgen meer body. Er is meer te zien, meer nieuws, en elk merk haalt er zijn eigen publiek naartoe. Dat is aantrekkelijk.’ Bert Plantagie, directeur-eigenaar van het gelijknamige merk, vult aan: ‘Wij zijn erg blij met een extra expositieruimte ter ondersteuning van onze klanten en zijn overtuigd van de synergie die ontstaat door de gezamenlijke presentatie met Leolux en Pode.’

Achtergrond
De designcollecties overlappen elkaar gedeeltelijk. Dat is echter geen bezwaar, vindt Sebastiaan Sanders: ‘Pode en bert plantagie hebben hun eigen positie in de markt. Wij zijn experts in de gestoffeerde zitmeubelen door de vakkennis en ervaring van Leolux. bert plantagie heeft een unieke positie in eetkamers. Los van elkaar zijn we in het buitenland nog niet in de positie geweest om echt een vuist te maken. Voortaan kunnen we ons krachtiger presenteren.’ Beide ondernemers zien op termijn ook voordelen voor de buitenlandse logistiek. Dit levert niet alleen een kostenbesparing op, maar een efficiënter transport is ook duurzamer.

Van een commerciële samenwerking op de Nederlandse markt is geen sprake, benadrukken Sanders en Plantagie. Wel wordt nog bekeken of de designfabrikanten op andere terreinen van elkaars kennis kunnen profiteren. Bert Plantagie: ‘Want samen zijn we sterker!’

Maison&Objet, Parijs: 6-10 september 2019
Pode en bert plantagie: hal 6, stand G62 / H61

Meer informatie:
Pode
www.pode.eu 

bert plantagie
www.bertplantagie.com 

Publicatiedatum: