Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hannes zegt sorry tegen eigenaren 'lelijke Belgische huizen'

Op internet en Twitter is hij al een hit: Hannes Coudenys (37). Wat hem populair maakt, zijn de foto's die hij post op sociale media en die veelvuldig door zijn lezers gedeeld worden. De foto's zijn volgens hem 'Ugly Belgian Houses' die worden verspreid via zijn account, zonder dat de eigenaren hiervan af weten. Sommigen zijn hier helemaal niet blij mee, zo blijkt.

Laatst deelde hij dat hij zijn excuses gaat aanbieden aan enkele van deze 'lelijke Belgische' huizenbezitters. Ondanks dat hij vindt niet fout te zijn geweest. "Het is sorry voor de overlast, niet voor het feit dat ik dat huis lelijk vind", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. 


Hannes met een van de eigenaren op de foto. FOTO: Twitter UglyBelgianHouse

Na twee maanden posten, stopte hij er echter mee. Volgens de Telegraaf werd hij bedreigd met schadeclaims van architecten die hij zelf omschreef als „humorloos”: „Zij waren vaak vergeten dat ze die huizen, vaak in de jaren zestig, ooit getekend hadden. Het idee om hun ontwerp in een boek met lelijke huizen te zien, vonden ze niet altijd even fijn.” 


Twee huizen die Hannes fotografeerde en verspreidde via social media als 'Ugly Belgian Houses'. FOTO: Twitter UglyBelgianHouses

Televisieprogramma
''Met de bewoners van de huizen heeft Coudenys zelden of nooit gesproken, tot nu. De man gaat voor een tv-programma de bewoners opzoeken om hen als een anonieme reporter te vragen wat zij ervan vinden dat hun huis als lelijk wordt omschreven en welk verhaal er achter de gevel schuilt.''

''De reacties zijn tot nu toe vrij positief. Drie mensen gingen akkoord met uitzending, maar trokken die toestemming alsnog in: zij hadden geen zin om opnieuw in de publiciteit te komen met hun huis. Er waren er ook een paar die zich afvroegen of ze mij niet beter een mep konden verkopen, maar uiteindelijk draaide iedereen bij. Het ligt blijkbaar toch erg gevoelig, de Belg en zijn huis. Maar vraag aan die mensen of ze weten waar in hun buurt leijke huizen staan, dan zegt iedereen volmondig „ja.”