Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Transformatie van de Maassilo naar MASSSILO

KAW valt in de prijzen met opzienbarend concept

KAW (Koƶperatieve Architecten Werkplaats) is onlangs in de prijzen gevallen met een opzienbarend concept voor de Maassilo van Rotterdam. Ooit was de Maassilo de grootste graanopslag van Europa en drijver van de economie van Rotterdam.
Het toekomstperspectief voor dit industrieel erfgoed? De Maassilo weer laten doen waar die goed in is: opslaan van veel massa. In ons idee de opslag van energie in de massa van water. Zo zou de silo de nieuwe sluitsteen in de aantrekkelijkheid en efficiency van duurzame energie worden. De transformatie van de Maassilo naar MASSSILO.



Als grootste energieopslag van de stad zou de silo het baken voor de transitie naar een CO2-neutrale economie worden. MASSSILO wordt hiermee het eerste bestaande energieneutrale bedrijfs- en evenementengebouw in eigendom van de gemeente. En hiermee een nieuw monument, een baken voor de vernieuwing voor Zuid van binnenuit. "Voor de ideeƫncompetitie van het dak van de Maassilo hebben wij dit grote idee met onze denktank concreet gemaakt. Door de jury bekroont met een eervolle vermelding voor onze visionaire aanpak", laat een woordvoerder KAW weten

Ook in Schiedam heeft KAW plannen in die richting. Daar kan de silo en die duurzame opslagfunctie heel goed gecombineerd worden met nieuwe woningen. Dit omdat de silo erg diep is en de onbruikbare ruimte voor woningbouw in de kern daarmee een extra functie en rendement krijgt. KAW onderzoekt op dit moment hoe dit concept concreet is toe te passen. 

Meer informatie:
KAW
info@kaw.nl
www.kaw.nl

Publicatiedatum: