Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse ontwerpster scoort wereldwijd

Color Concept van Astrid Davidse Design is een praktische designtool, die het ontwerpproces ondersteunt. Het bestaat uit 9 vouwkaarten met kleur harmonieën van ieder 8 kleuren en inspirerende interieurafbeeldingen. Ontwerpers zien in één oogopslag een overzichtelijke en duidelijke kleurenharmonie. Elk kleurverhaal beschikt zo veel mogelijk over hoofdkleuren, tonale en contrasterende kleuren. De ontwerper heeft daardoor de beschikking over 247 mogelijke kleurcombinaties per kleurgroep en dat zijn dus meer dan 2200 combinaties in totaal. Dit geeft ieder seizoen een heleboel opties om eigen kleurcombinaties te maken.

Speciaal voor de interieurbranche
Het kleuren van productdesigns of interieur is een intensief proces. Soms is er te weinig tijd voor grondig onderzoek, of voldoen de aangeboden kleuren van dure en vaak abstracte trendboeken niet. ''Als ontwerpers weten we uit ervaring dat je soms inspiratie NU nodig hebt. Color Concept is een kleurconcept speciaal voor de interieurbranche.''

Duurzaam
Twee keer per jaar verschijnt er een nieuw Color Concept. Er zijn er al vier leverbaar en het kleurconcept voor najaar/winter 2020/21 is pas geïntroduceerd. Het mooie is dat het concept wel in trendkleuren voorziet, maar dat de kleurcombinaties niet zo ‘trendy’ zijn dat ze maar in 1 seizoen te gebruiken zijn. Ruim 70% van onze klanten koopt iedere editie. Zo bouwen ze een duurzame bibliotheek aan kleuren en kleurcombinaties.

Kleurcodes en digitaal
Bij de verschillende kleurconcepten worden de exacte Pantone TCX-kleurcodes en -namen vermeld. Daarnaast krijg je de kleuren ook digitaal toegestuurd om te gebruiken in Photoshop of Illustrator. Hierdoor kun je gelijk aan de slag met je nieuwe kleuren! We sturen ook een digitale tutorial waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe het werkt. Dit maakt het ontwerpen zo veel makkelijker en leuker!

Voordeliger voor Interieur adviseurs
De allernieuwste trendkleuren (1,5 jaar vooruit) zijn het meest waardevol voor internationale producenten van interieurproducten. Zo zijn er twee Amerikaanse divisies van Hunter Douglas die elk seizoen ongezien de nieuwste als eerste willen ontvangen. Supertof natuurlijk dat ontwerpteams zo enthousiast zijn over onze kleuren. Voor interieur ontwerpers en stylisten worden die kleuren vooral relevant als de producten op de markt gaan komen. Dan krijg je nog een extra korting ook.

Eerst ‘live’ bekijken?
Bezoek onze stand op de nog nieuwe designbeurs Evolution Amsterdam in de Westergasfabriek op 4-5 September.
Verder staan we op Intertextile Shanghai (28-31 Augustus) en Heimtextil Frankfurt (Januari 2019).

Over Astrid Davidse
De in Den Haag gevestigde kleurexpert en ontwerper Astrid Davidse studeerde af aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag. Met meer dan 25 jaar ervaring in kleuradvies en interieurontwerp, is Astrid Davidse één van de toonaangevende Europese experts. Bijzonder is dat zij zich geheel in interieurkleuren heeft gespecialiseerd, maar toch veel inspiratie uit de mode blijft halen. Vanuit haar modeverleden heeft ze ook haar talent voor het maken van kleur gecoördineerde collecties verder ontwikkeld. Omdat zij op vertrouwelijke basis werkt voor de meeste merken, heb je haar ontwerpen zeker gezien maar dan onder de naam van haar opdrachtgever.

Astrid en haar ontwerpteam leveren op deze basis honderden ontwerpen en diverse complete collecties af voor merken en textielproducenten in Europa, Amerika en Azië. Daarnaast huurt het Beijing Institute of Fashion Technology, een toonaangevende ontwerp universiteit in China, Astrid Davidse in om 2 weken per jaar les te geven over Color in Design aan studenten in het eindexamenjaar.

Meer informatie?
Astrid Davidse voor info of een afspraak op 070 3060623. Direct bestellen kan online op www.colorconcept.shop 

Voor lezers van 360-Wonen geldt een kennismakingskorting van 20% op hun eerste aankoop + gratis verzending, met kortingscode: 360