Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Interieurblogger Danielle Roof weet het antwoord

Hoe ontstond industriële trend in interieur?

Staal & zwart vormen samen een industriële look. Een stijl waar veel mensen tegenwoordig voor vallen. Zij willen geen zoetsappig, landelijk interieur. Zij houden van stoer wonen. Geen tierlantijntjes maar kasten van staal, industriële lampen en stenen muren. Met deze stijl kan je je onderscheiden van de meeste interieurs die toch vaak landelijk georiënteerd zijn. En vaak nog aangevuld met goedkope action spullen waardoor er een eenheidsworst ontstaat. 


Foto: Maxxwonen

Hoe is deze stijl ontstaan? 
Deze stijl is over komen waaien uit Amerika. Jaren geleden hadden ze net als wij nu te maken met een tekort aan woningbouw maar een overschot aan bedrijfskundige gebouwen zoals fabrieken en scholen. Men ging deze ruimtes toen gebruiken als woonruimte. De ruwe uitstraling (staalconstructies en bakstenen muren blijven zichtbaar) werd echter behouden waardoor de stijl industrieel wonen ontstond. 

De hoge ramen en stenen muren vormde de basis voor deze woonstijl. Naast de basis werden vaak ook de industriële hanglampen uit het pand behouden. Denk hierbij aan grote fabriekslampen die normaliter hoog in de fabriek hingen, lampen met een grote kap en een ketting als ophangsysteem. Deze lampen staan prachtig boven een mooie tafel. 

Industriële meubels
Naast de industriële verlichting wordt de industriële woonstijl aangekleed met een grote houten tafel. Een tafel met een zware poot. Het liefst van metaal om zo het interieur een nog stoerder uiterlijk te geven. De eetkamerstoelen zijn vaak van leer en als er ruimte is kan je gebruik maken van een eethoekbank. 

Bij de industriële woonstijl horen geen standaard houten kasten maar kasten van metaal. Kasten die zo uit een oude fabriek gehaald zijn. Denk daarbij aan werkbanken, lockerkasten of metalen wandrekken. 

Industriële vloer
De basis voor een industriële woonstijl is een grove houten vloer. Ga je liever voor iets anders dan kan je ook kiezen voor een gietvloer. Deze doet je nog meer denken aan die oude fabriek. Een fabriek waarbij de vloer glad moest zijn zodat de karren er beter over konden rollen. 

Als je kies voor een industrieel interieur, kies je voor een interieur met een verhaal. Een interieur met een geschiedenis. Een interieur die je stoere kant laat zien. 

Meer informatie:
Deze blog is geschreven door Danielle Roof. 
Sinds 2010 eigenaar van de Interieur Inspiratie blog.
info@interieurinspiratie.nl    
www.interieurinspiratie.nl    

Publicatiedatum: