Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Volgens de interieurstylisten van vtwonen

Dit zijn de slaapkamertrends van 2019

Gemiddeld brengt een mens minimaal zes uur per dag door in de slaapkamer. Natuurlijk om te slapen, maar dit kan ook een rustplek zijn of een plek om te ontspannen.

Vtwonen stylisten Liza Wassenaar en Marianne Luning weten alles over deze slaapkamertrend en gaven bij Nu.nl een opsomming van de huidige slaapkamertrends.

Trend 1: Hotelchiq
Volgens Marianne moet een slaapkamer niet alleen een plek zijn om te slapen, maar ook een plek om te ontspannen, luieren en zelfs te badderen. ''Als de ruimte het ook maar even toelaat, mag er een kamerscherm in, voor een walk-incloset of een bad in de slaapkamer. Hotelchic aan huis!" 

Trend 2: Laag over Laag
Ook benoemt Marianne dat de huidige trend laag over laag is. Er mogen veel kussens op het bed gelegd worden, een hoeslaken en laken dat gerust gezien mag worden en een mooie plaid voor de afwerking.

Trend 3: Hemels
Naast de lagen op het bed, vervolgen de lagen zich boven het bed. Liza vertelt dat het hemelbed helemaal terug is van weggeweest. Daarnaast is de klamboe een echte eyecatcher dit jaar en dient niet alleen voor praktische redenen, ook als decoratief stuk.

Trend 4: ton sur ton
Marianne: "Kleuren die warmte en rust uitstralen: vergrijsde groenen en blauwen, maar ook terra, nude, oker en zand.' Liza: 'En veel bruinen. Niet alleen voor het beddengoed trouwens, ook voor de vloer, de wanden én de gordijnen." Marianne vult aan: "Precies. Allemaal in een palet van ton sur ton met hier en daar een tegenkleur als bite." Trend 5: Vloerbedekking
Het is altijd fijn om een warm, zacht gevoel te hebben aan de voeten wanneer je het bed uitstapt. Dit gevoel kan volgens Liza gecreëerd worden met een vloerkleed, dat niet per se hoogpolig hoeft te zijn.

Trend 6: Tastbaar dessin
Marianne: "Zo min mogelijk prikkels in de vorm van dessins, maar dan wel weer een tastbaar werkje in het behang of de gordijnen. Denk aan behang met een fluwelen opdruk." Liza gaat door: "En grove linnens, voor zowel dekbedovertrek als gordijnen. Als die laatste te veel licht doorlaten, worden ze gecombineerd met iets verduisterends."  

Trend 7: Mix & match boxspring
De boxspring is ook helemaal hot op dit moment. Liza: ''En dan niet meer van dat zware, maar de 2.0-versie. Een ranke uitvoering waarbij je zelf de poten, kleur en het headboard kiest." 

Bron: www.nu.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven