Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Eigenaren wilden nadrukkelijk geen klinische zwembadsfeer"

Sobere opzet nieuw wellnesscentrum laat volop ruimte voor weelderige natuur

Onlangs werd Spa One, een wellnesscentrum in de bossen van Oosterhout in Zuid-Nederland geopend. De eigenaars wilden nadrukkelijk geen ‘klinische zwembadsfeer’ creëren. Daar wist interieurontwerper Hans Kuijten wel raad mee. Voor de bar en de balie koos hij voor twee kleuren uit de Dekton Stonika-collectie.
H3 Architecten kreeg de opdracht een gebouw te ontwerpen: modern maar wel in verbinding met de natuur. De sobere opzet en de rechte lijnen laten ruimte voor de weelderige natuur. Raampartijen rondom bieden steeds wisselend uitzicht op al dat groen.

Tuinontwerper Fons Linders maakte een mooie overgang door de geometrie van het gebouw terug te laten komen in tuin en terras, met richting de bossen steeds meer ruimte voor organische vormen. Ook het wellnessdeel ademt een natuurlijke uitstraling dankzij het gebruik van pure materialen als steen, metaal en hout in aardse tinten.

In de verblijfsruimtes, de entree, de living met bar en het restaurant, wilden de eigenaars heel nadrukkelijk een warme sfeer, met een flinke vleug hotelluxe. Hans Kuijten maakte voor Spa One een moodboard in natuurlijke kleuren. Tinten die voorkomen in de bossen rondom het complex. "Zo maak je een verbinding tussen binnen en buiten. In het palet vind je taupe, bruin, groenige tinten, afgezwakt olijf, grijs en beige. Donkerbruine plafonds met structuur zorgen voor intimiteit en een gevoel van beschutting", vertelt Kuijten.

Zowel de entreebalie als de bar in het horecagedeelte moesten volgens de eigenaars echte eyecatchers worden. Kuijten ontwierp daarvoor lange meubels op maat, bekleed met Dekton Stonika.
"Zo kon ik werken met de levensechte uitstraling van natuursteen, op een heel decoratieve manier, maar dan met gebruiksgemak", legt Kuijten uit. "Het materiaal voor de bar doet aan marmer denken. Echt marmer zou snel verweren in deze omgeving, het is poreus en neemt water op en citroen, koffie en wijn geven vlekken die je er niet meer uit krijgt. In deze omgeving wil je juist dat oppervlakken schoon, glad en fris blijven."

"Het innovatieve en ultracompacte plaatmateriaal Dekton is een droom voor architecten en interieurarchitecten. Het is niet alleen mooi, het ademt de kwaliteit van natuursteen, maar ook nog eens heel duurzaam", stelt Kuijten. Dekton komt tot stand door onder hoge druk het natuurlijke proces na te bootsen waardoor natuursteen ontstaat. Onder hoge temperaturen en extreme druk komt een geavanceerde mix van grondstoffen die gebruikt worden om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakken te maken samen in een oersterk, maar dun plaatmateriaal, geschikt voor gebruik binnen en buiten. Het materiaal kan tegen vorst, hitte en water en is niet gevoelig voor krassen, verkleuring door de zon of vlekken door zuren. "Dat maakt het heel geschikt, zeker voor gebruik in natte ruimtes, keukens en projecten in de horeca. Doordat Dekton beschikbaar is in platen tot maar liefst 3,2 meter lang bij 1,44 meter breed, en slechts enkele millimeters dik, kun je het goed verwerken in meubels of bekleding van wand en vloer", laat een woordvoerder weten.

Dekton Stonika Arga
Zowel voor de balie als de bar koos Kuijten voor een Dekton Stonika met glanzende ‘XGloss afwerking. "Dat geeft net de glans in het palet van materialen die verder nogal mat zijn: steen, hout en textiel." De tien meter lange bar is uitgevoerd in Arga, met de iconische textuur van Taj Mahal kwartsiet. 

Dekton Stonika Sogne
Voor de entree ontwierp Kuijten een lange balie in Dekton Stonika Sogne in een glanzende XGloss afwerking. Sogne is geïnspireerd op de marmersoort Gris Pulpis, een bruin- tot grijzige marmersoort met een fijne ader. Kuijten koos voor een grijze uitvoering met tonen van natuursteen en cement erin verwerkt. Dat zorgt voor een even industriële als natuurlijke uitstraling, die uitstekend past bij de moderne oase in het groen die Spa One wil zijn.

Meer informatie:
Cosentino
www.cosentino.nl

Spa One
Salesdreef 11
4904 SW Oosterhout
info@spaone.nl
www.spaone.nl

Publicatiedatum: