Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Modern, eigentijds en een beetje rebels

Een a-typische wijnbar in Praag

De Tsjechische ontwerpers Jan Plecháč en Henry Wielgus hebben onder de naam Dvojka een nieuwe wijnbar ontwikkeld in opdracht van de galeriehouder Richard Preisler.
De wijnbar lijkt volgens de ontwerpers meer op een soort studio dan op het stereotype beeld van de Provençaalse wijnbar. De wijnbar benadert eerder eigenschappen die Preisler zelf ook heeft: modern, eigentijds en een beetje rebels.

Dvojka bestaat uit een interieur dat geheel is bedekt met wit-matte verf, van de bakstenen muren, tot alle meubelen, tot details zoals de gepolijste flessen en glazen. De betonnen vloer is bedekt met spetters van dezelfde verf. De enige kleur in de ruimte is afkomstig van de neonlamp in de vorm van het getal 2 die scheef aan de muur hangt. In het midden van de bar staat een asymmetrische tafel omringd met stoelen.

Het resultaat is een bijna industrieel aandoend interieur, dat dankzij de warme verlichting en de keuzes voor de meubelen toch warm aandoet. De ontwerpers hadden als doel een ruimte te creëren die vriendelijkheid en intimiteit uitstraalt. De wijn van de bar wordt gekoeld in een stapel vintage koelkasten, die door Plecháč en Wielgus aan een zijde van de locatie tot aan het plafond zijn gestapeld.

Al met al heeft Dvojka een eigenzinnige stijl, die breekt met het monotone uiterlijk van de gemiddelde wijnbar. De bar is te vinden in Praag op het adres Veletržní 302/40.

Bron: Frame


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven