Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Een passend akoestisch landschap helpt de reiziger zich te oriënteren"

Sonogamma voorziet station van geluidsabsorberende panelen

Het station van Rennes in Frankrijk is recent getransformeerd in een multimodaal knooppunt om aan de moderne eisen van de toenemende stroom reizigers te voldoen. Sonogamma maakte gebruik van paneel Poal. Dit is een hoogwaardig paneel dat bestaat uit twee aluminium netten, waartussen niet-geweven aluminium vezels zijn geklemd. Poal is de afkorting van 'porous aluminum'. Het paneel is poreus wat tot een uitzonderlijke geluidsabsorbtie leidt, ook zonder bijkomende minerale wol.
In het station in Rennes zijn de panelen buiten het bereik van de reizigers op de muren geplaatst. Het resultaat is een ruimte met een aangenaam akoestisch klimaat die de reiservaring van de passanten beduidend verbetert.

"Naar aanleiding van de groeiende stedelijke mobiliteit, breiden de stations zich uit en transformeren ze zich tot bruisende ontmoetingsplaatsen. Er worden nieuwe diensten aangeboden die beantwoorden aan de uiteenlopende behoeften van de reizigers. Dit gaat samen met een ware revolutie in akoestisch design. Een passend akoestisch landschap helpt bijvoorbeeld de reiziger zich te oriĆ«nteren naar gewenste zones zoals uitgangen, platforms en winkelruimtes. Dankzij de verspreiding van geluidssignalen zoals vogelgeluiden bij de uitgangen of stromend water bij het sanitair, vindt de gestrande reiziger snel zijn weg. Verder is de verstaanbaarheid van aankondigingen in stations cruciaal. Gerichte luidsprekers zorgen voor een duidelijke akoestiek die niet de hele ruimte overheerst", vertelt een woordvoerder van Sonogamma.

Meer informatie:
Sonogamma
[email protected]
www.sonogamma.com

Publicatiedatum: