Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerecyclede fietsen van miljoenen autowrakken

Bibliotheek lijkt op groot lieveheersbeestje

Boeken kunnen je meenemen naar een denkbeeldige wonderland, en in veel opzichten kan de Shared Lady Beetle-bibliotheek van LUO Studio dat ook. Gemonteerd op een fiets, en gevormd uit plaatwerk, lijkt deze bibliotheek op een groot lieveheersbeestje.

Open een van zijn vleugels en binnenin zijn boekenplanken gevuld met boeken. Bij het opengaan van de vleugels, wordt de basis van de boekenplank een stoel waar kinderen op kunnen zitten terwijl ze lezen. "Het is echt een geweldige ervaring die kinderen verbindt met hun wildste dromen en hun verbeelding triggert, zowel door de vorm, als door de boeken binnenin", vertelt een woordvoerder van LUO Studio.

De bibliotheek is volledig gemaakt van gerecycled schroot. De fietsen worden gerecycled van de miljoenen autowrakken die over de hele wereld liggen, en de behuizing van het lieveheersbeestje is gemaakt van oud schroot dat in auto's wordt gebruikt. 

Bron: Yankodesign