'Ideaal voor huishoudens met een veganistische levensstijl'

Deken gemaakt van eucalyptusvezels voor milieubewuste consumenten

Het New Yorkse huisraadmerk Buffy heeft een deken van eucalyptusvezels vervaardigd. De deken is bij uitstek geschikt voor milieubewuste consumenten en past uitstekend bij een veganistische levensstijl. De Breeze-deken gebruikt houtpulp van eucalyptusbomen voor de vulling, het stiksel en de hoes. De deken is zodoende volledig biologisch afbreekbaar.

Het merk Buffy is opgericht door Leo Wang, wiens familie al tientallen jaren in China met textiel werkt. In 2017 introduceerde Wang al de Cloud-deken, waarbij eucalyptusvezels werden gecombineerd met een binnenlaag van gerecyclede plastic flessen. In tegenstelling tot de Cloud is de Breeze volledig vervaardigd van plantaardig materiaal.

De eucalyptuspulp is afkomstig uit Oostenrijk. De pulp wordt verwerkt tot wol voor de buitenkant van de deken tot draden om de deken te stikken. Het materiaal waarmee de deken wordt opgevuld bestaat uit eucalyptusvezels. De materialen die op deze manier worden verkregen worden naar China gestuurd, waar het wordt gesneden, genaaid en samengesteld tot het eindresultaat. “Als je eucalyptuspulp in een vloeistof verandert, kun je hier elke soort vezel van maken die je maar wil”, aldus Wang. “Wij kozen ervoor om hiermee perfecte zijdevezels na te bootsen.”

Een van de voordelen van het gebruik van eucalyptus is dat hier 10 keer zo veel minder water voor nodig is dan bij katoen. Volgens Wang is bij de productie van zijn dekens nu al voor miljoenen liters water bespaard. “Normaal worden dekens over het algemeen niet echt op een duurzame wijze gemaakt. Vooral wat betreft het verbruik van water is de voetafdruk van de productie van dekens op het milieu enorm. Maar bij onze dekens gebruiken we ongeveer 90% minder water”, licht Wang toe.

De Breeze-dekens komen in drie verschillende maten. Het stikpatroon van de deken zorgt ervoor dat de Buffy zijn structuur behoudt en dat de vezels niet gaan samenklonteren. Volgens Buffy is het materiaal van nature zachter dan katoen. “Als je een van de vezels onder een microscoop zou leggen, zou je zien dat er geen sprake is van onregelmatigheden of ruwe zijdes. Daardoor is het materiaal zo zacht.”

Bron: Dezeen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven