Op de beurs Architect@Work in Kortrijk waren veel stands met verlichting. Die van Coup-de-foudre, dat 'liefde op het eerste gezicht' betekent, van het duo Goedel Vermandere en Jan Arickx sprong eruit. De twee combineren een fascinatie voor kunst met ambacht.

Goedel Vermandere met zoon Wolf Deliens (inzet) op de architectenbeurs waar zij de verlichting van porselein presenteerden.

"Ons doel is inspirerende lichtobjecten te creƫren die de schoonheid van de natuurlijke imperfectie weerspiegelen", vertelt Goedel Vermandere. "Als basisgrondstof gebruiken we porselein, soms in combinatie met andere materialen, zoals bast, metaal, koper.
Wij gaan heel ambachtelijk te werk, de jarenlange zoektocht naar het materiaal, de mogelijkheden en beperkingen die we in de loop der jaren ontdekt hebben, de unieke texturen die we aanbrachten vormen tot op heden de basis voor onze collecties."

"Samen met de klant c.q. architect gaan wij op zoek naar het juiste licht, aangepast aan de ruimte waarin het terecht komt. Zo zorgen we voor een ideale praktische oplossing met een origineel esthetisch gevoel. Elk lichtobject is uniek en wordt op maat gemaakt", aldus Goedel.

Meer informatie:
Coup-de-foudre
Gentsestraat 17
8500 Kortrijk
info@coup-de-foudre.be
www.coup-de-foudre.be
tel. Goedel 0032 (0)474 24 25 14
tel. Jan 0032 (0)473 82 23 11