Plantaardig kunstwerk in Australische kerk

De ontwerpers van Loose Leaf Studio, Wona Bae en Charlie Lawler, hebben samen met de fotograaf Sean Fennessy en studio’s in Fitzroy in Australië gewerkt aan een nieuw project. In een negentiende eeuws kerkgebouw is een object opgezet, dat uit een groot aantal bladeren bestaat. Het object van Wona Bae en Charlie Lawler erkent de rol van de natuur in combinatie met bouwwerken van de mens. 

De groene bladeren van het project overspoelen als het ware de witte zuilen van het gebouw. Het lijkt hierdoor alsof het gebladerte op het punt staat om het gehele gebouw te overwoekeren. “Ons werk isoleert de natuur van zijn context en verkent de relatie tussen natuurlijke en kunstmatige werelden”, zegt Lawler. “Vanaf het moment dat we deze ruimte zagen voelden we ons genoodzaakt hier iets te creëren, namelijk een dialoog tussen kunst en architectuur.”

Bae en Lawler werken samen sinds ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet in 2004 in Duitsland. In 2013 zetten de twee kunstenaars de Loose Leaf Studio op in Melbourne. De studio staat bekend om zijn experimentele installaties en voor het gebruik van natuurlijk materiaal als kunst in stadsomgevingen. Het werk van de kunstenaars speelt in op thema’s over leven en dood, vergankelijkheid en de relatie tussen mens en natuur.

Bron: Designboom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven