Ontwerper past Koreaanse traditionele olielamp aan voor hedendaags gebruik

De Zuid-Koreaanse ontwerper Seungyeon Shim heeft onder de naam Onyang Lamp Collection een aantal lampen ontworpen. De lampen zijn specifiek bedoeld voor het Onyang-volksmuseum en komen dan ook overeen met de inrichting van dit museum.

Het museum is zo opgebouwd, dat de eigenschappen van het basismateriaal, zoals hout, rotsen en rode bakstenen, een weerspiegeling vormen van het omliggende landschap.

Bij het ontwerp is Seungyeon Shim uitgegaan van een klassieke olielamp zoals deze in de Joseon-dynastie werd gebruikt. Vanuit deze basis zijn lampen ontwikkeld voor meer hedendaags gebruik, zoals een tafellamp of een bureaulamp. Een belangrijk materiaal voor de lampencollectie is koper. De koperen plaat op de lamp weerkaatst de lichtbron. Verder kunnen de lampen worden uitgevoerd met aluminium of zwartgelakte stalen platen.

De muurlamp en de staande lamp hebben een systeem waarmee de lampen bevestigd kunnen worden, dat doet denken aan een traditionele lampenkap. De installatie van de muurlamp is hierdoor makkelijker uit te voeren, terwijl de staande lamp in hoogte kan worden afgesteld.

Meer informatie:
Seungyeon Shim
www.seungyeonshim.com  

Bron: Designboom


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© Wonen360.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven