Plaatwerkerij oude scheepswerf omgetoverd tot woonzorgcentrum

Nederlandse atelier wint internationale architectuurprijs

Voor de architectuur en het interieur van Woonzorgcentrum Scheldehof in Vlissingen heeft atelier PRO de internationale WAN Award Healthcare 2018 prijs gewonnen.
Scheldehof is een woonzorgcentrum van WVO Zorg dat gevestigd is in een voormalige zware plaatwerkerij op de oude scheepswerf aan de Schelde.

 Architect Dorte Kristensen en interieurarchitect Thijs Klinkhamer: “Scheldehof beschikt niet alleen over hedendaags woon- en zorgcomfort. Er is ook heel veel aandacht besteed aan het interieur om de bewoners het gevoel te geven van een aangename woonomgeving, in plaats van een instelling”.

Het getransformeerde gebouw heeft zijn industriële karakter zowel extern als intern behouden. Door toevoeging van functies die openbaar toegankelijk zijn heeft het gebouw ook een aantrekkingskracht op het publiek, waardoor er weer levendigheid ontstaat in dit deel van de stad.  

Het project had al verscheidene nominaties op zijn naam: Gouden Piramide 2018 (voor inspirerend opdrachtgeverschap, STiB award 2018 (prijs voor de meest succesvolle gebiedsversterking die bijdraagt aan het intensiveren van de vitaliteit en dynamiek van stad of dorp), Vastgoedjournaal Zorgvastgoed van het Jaar 2018. 


Recentelijk won het ontwerp van Scheldehof de Nederlandse architectuurprijs Architectenweb Zorggebouw van het jaar 2018. Met de internationale WAN award 2018 erkenning is het team van atelier PRO ontzettend blij.

Meer informatie:
Atelier Pro
info@atelierpro.nl
www.atelierpro.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven