De Duitse fabrikant van afzuigkappen Bora gaat een nieuwe productenlijn introduceren tijdens de LivingKitchen. Deze beurs vindt plaats van 14 tot en met 20 januari 2019 in Keulen. 

Bora zal tijdens deze internationale beurs nieuwe werkmodellen van de producten onthullen, waaronder de Bora Professional 2.0, die in het lanceringsjaar een Red Dot-prijs en een Good Design-prijs in ontvangst mochten nemen. 

De Bora Professional is een product dat uit zes componenten bestaat, met een elektrische afzuiging en smart bediening. Het verschil met andere modellen zit hem in een elektrische Bora, dat voorheen altijd mechanische systemen waren. 

Ook zal de winnende afzuigkap en kookplaat te zien zijn in de stand, die beide de Plus X-award in ontvangst mochten nemen voor 'Beste product van het jaar 2018' voor de innovatie en 'gouden Duitse designprijs 2018'.

BORA L├╝ftungstechnik GmbH is gevestigd in het Opper-Beierse Raubling en is sinds 2007 ontwikkelaar en verkoper van afzuigsystemen die, met behulp van een gepatenteerde technologie, kookdampen naar beneden afzuigen. De innovatieve productlijnen BORA Basic, BORA Classic en BORA Professional worden in 58 landen over de hele wereld verkocht. Het bedrijf werd opgericht door Willi Bruckbauer. 

Meer informatie:
Bora
www.bora.com